Sve što treba učiniti jest pripremiti kore i brzinsku kremu, složiti kolač i uživati uz šalicu kave.

Blogerica Petra Sabljić koja je s nama podijelila ovaj recept kaže da je to njezin najdraži kolač, a kako biste provjerili tu tvrdnju, isprobajte recept u nastavku.

Gabriela kolač – sastojci:

za kore:

  • 5 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 1 žlica krušnih mrvica

za kremu:

  • 5 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 3 žlice brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 250 g maslaca
  • ekstrakt vanilije

Gabriela kolač – priprema:

  1. Pripremite kore. Napravite snijeh od bjelanjaka postepeno dodajući šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. Dodajte orahe i krušne mrvice pa sve dobro promiješajte špatulom.
  3. Smjesu rasporedite preko klasičnog velikog pleha koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
  5. U međuvremenu pripremite kremu. Miksajte žumanjke i šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte vaniliju, mlijeko i brašno pa sve dobro promiješajte.
  6. Smjesu stavite na vatru pa kuhajte sedam do 10 minuta uz neprestano miješanje.
  7. Kremu ohladite pa dodajte i maslac.
  8. Koru prepoloviti. Dodati kremu pa preklopiti s drugim dijelom kore.
  9. Ohladiti preko noći.

Recept za prefini kolač s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu mama.kuharica te u nastavku.

Ako tražite još ideja za tradicionalne kolače, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 150 slatkih recepata na jednom mjestu.

Ovaj kolač od vanilije jako je fin, lako se radi, a sve sastojke vjerojatno već imate kod kuće

Tako bogat, ukusan i raskošan: Recept za kolač koji će oduševiti baš svakog tko ga proba

 

Kakao-kocke bez jaja, mlijeka i maslaca za koje vam ne treba ni mikser