Gabriela kolač blogerice Petre Sabljić
Gabriela kolač blogerice Petre Sabljić (Foto: Instagram@mama.kuharica)
Zdravlje & prehrana

Svi traže recept za kolač s finom kremom i prhkim korama, mi ga dijelimo s vama

26-11-2025 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Kombinacija prhkih kora i hladne kreme uvijek je dobitna, a u nastavku vam donosimo recept za takozvani Gabriela kolač koji se sprema brzo i lako, a okus je fantastičan.

Sve što treba učiniti jest pripremiti kore i brzinsku kremu, složiti kolač i uživati uz šalicu kave.

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Blogerica Petra Sabljić koja je s nama podijelila ovaj recept kaže da je to njezin najdraži kolač, a kako biste provjerili tu tvrdnju, isprobajte recept u nastavku.

Gabriela kolač – sastojci:

za kore:

  • 5 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 100 g mljevenih oraha
  • 1 žlica krušnih mrvica

za kremu:

  • 5 žumanjaka
  • 150 g šećera
  • 3 žlice brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 250 g maslaca
  • ekstrakt vanilije

Gabriela kolač – priprema:

  1. Pripremite kore. Napravite snijeh od bjelanjaka postepeno dodajući šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. Dodajte orahe i krušne mrvice pa sve dobro promiješajte špatulom.
  3. Smjesu rasporedite preko klasičnog velikog pleha koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
  5. U međuvremenu pripremite kremu. Miksajte žumanjke i šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte vaniliju, mlijeko i brašno pa sve dobro promiješajte.
  6. Smjesu stavite na vatru pa kuhajte sedam do 10 minuta uz neprestano miješanje.
  7. Kremu ohladite pa dodajte i maslac.
  8. Koru prepoloviti. Dodati kremu pa preklopiti s drugim dijelom kore.
  9. Ohladiti preko noći.

Recept za prefini kolač s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu mama.kuharica te u nastavku.

Ako tražite još ideja za tradicionalne kolače, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 150 slatkih recepata na jednom mjestu.

Kolač od vanilije Ovaj kolač od vanilije jako je fin, lako se radi, a sve sastojke vjerojatno već imate kod kuće

Kraljevski kolač Nataše Pralice Tako bogat, ukusan i raskošan: Recept za kolač koji će oduševiti baš svakog tko ga proba

 

Kakao kocke Kakao-kocke bez jaja, mlijeka i maslaca za koje vam ne treba ni mikser

 

 

Pročitaj još
Pročitaj još