Sve što treba učiniti jest pripremiti kore i brzinsku kremu, složiti kolač i uživati uz šalicu kave.
Blogerica Petra Sabljić koja je s nama podijelila ovaj recept kaže da je to njezin najdraži kolač, a kako biste provjerili tu tvrdnju, isprobajte recept u nastavku.
Gabriela kolač – sastojci:
za kore:
- 5 bjelanjaka
- 250 g šećera
- 100 g mljevenih oraha
- 1 žlica krušnih mrvica
za kremu:
- 5 žumanjaka
- 150 g šećera
- 3 žlice brašna
- 250 ml mlijeka
- 250 g maslaca
- ekstrakt vanilije
Gabriela kolač – priprema:
- Pripremite kore. Napravite snijeh od bjelanjaka postepeno dodajući šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu.
- Dodajte orahe i krušne mrvice pa sve dobro promiješajte špatulom.
- Smjesu rasporedite preko klasičnog velikog pleha koji ste obložili papirom za pečenje.
- Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
- U međuvremenu pripremite kremu. Miksajte žumanjke i šećer sve dok ne dobijete gustu smjesu. Zatim dodajte vaniliju, mlijeko i brašno pa sve dobro promiješajte.
- Smjesu stavite na vatru pa kuhajte sedam do 10 minuta uz neprestano miješanje.
- Kremu ohladite pa dodajte i maslac.
- Koru prepoloviti. Dodati kremu pa preklopiti s drugim dijelom kore.
- Ohladiti preko noći.
Recept za prefini kolač s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu mama.kuharica te u nastavku.
Ako tražite još ideja za tradicionalne kolače, torte, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!