Sedamnaest godina nakon završetka serije i jedanaest godina nakon što smo ih posljednji put vidjeli na filmskom platnu, vratile su nam se omiljene cure iz "Seksa i grada". Kako je i najavljeno, Samantha se nije pridružila Carrie, Mirandi i Charlotte u novoj seriji "And Just Like That" koja se od danas prikazuje na streaming platformi američke mreže HBO.

Točnije, već danas možete pogledati prve dvije epizode, a zatim svaki naredni tjedan po jednu od preostalih osam epizoda od ukupno 10 koliko ima prva sezona nastavka "Seksa i grada".

Nakon filmova iz franšize koji su razočarali i kritičare i fanove te u smislu originalnosti koju je imala serija poprilično podbacili, mnogi su se pitali ima li uopće potrebe za nastavkom.

Scenarist, redatelj i izvršni producent Michael Patrick King i Sarah Jessica Parker odgovorno su tvrdili kako itekako imaju dovoljno materijala i priča koje glavne junakinje još moraju proživjeti.

Sudeći prema prve dvije epizode - bili su u pravu. Filmovima se najviše zamjerala predvidljiva, mlaka i trivijalna radnja, ali zato su se autori već u prvih 80 minuta nove serije iskupili za taj fijasko.

Napominjemo kako u nastavku detaljnije otkrivamo radnju i ako ne želite nabasati na spoilere, zaobiđite taj dio teksta.

ŠTO DANAS RADE CARRIE, MIRANDA I CHARLOTTE?

Serija nije ni pokušala bježati od nedaća koje su nas zadesile u posljednje dvije godine. Sjećate se kad smo po zakonu morali stajati dva metra jedni od drugih, upita Carrie cure dok u dugačkom redu čekaju da se oslobodi stol u popularnom njujorškom restoranu. Da, nedostaje mi to, odgovara standardno namrgođena Miranda. U njihovu društvu, Carrie je ona osoba koja se stalno dezinficira i nosi rukavice kako ne bi morala golim rukama dirati kvake i tipke u liftu. Naravno, ne nosi rukavice od PVC-a nego glamurozan model ukrašen cirkonima.

Dakle, Carrie je i dalje Carrie, modna ikona koju ni pandemija neće spriječiti da izgleda fantastično. Više ne piše kolumnu, ali sudjeluje u provokativnom podcastu i vodi Instagram profil posvećen street styleu.

Nakon 30 godina rada u poslovnom pravu, Miranda je dala otkaz i upisala magisterij iz ljudskih prava u želji da postane odvjetnica za ženska prava.

Charlotte i dalje živi svoj obiteljski život iz snova te sa suprugom Harryjem odgaja njihove dvije kćeri.

  Tko zna, zna! 12 kombinacija Carrie Bradshaw zbog kojih jedva čekamo nastavak Seksa i grada

GDJE JE SAMANTHA?

Teoretski je nema, ali itekako je prisutna. Svi su se pitali kako će autori objasniti izostanak tako važnog lika i objašnjenje je napokon tu. Za jedne zadovoljavajuće, a za druge razočaravajuće.

Naime, Samantha je radila za Carrie i naljutila se kada joj je Carrie rekla da joj više ne treba njezine usluge publicistice. Nakon toga prihvatila je posao u Londonu, odselila iz New Yorka i više se ne javlja svojim prijateljicama. Teško je povjerovati da bi Samantha mogla tako naglo prekinuti sav kontakt s njima, pogotovo iz navedenog razloga.

S obzirom na to koliko je uspješna, jedan klijent manje realno joj ne bi ništa značio, čak ni ako je u pitanju jedna od najboljih prijateljica.

Obožavatelji imaju teoriju gdje je Faca: Carrie u nastavku "Seksa i grada" ljubi novog muškarca

ŠTO SE DOGAĐA S CARRIE I FACOM?

Glasina o tome u kojoj će mjeri Faca biti prisutan u seriji bilo je uistinu mnogo. Prema jednoj teoriji, Carrie i Faca trebali su se razvesti, a ulje na tu vatru dodale su fotografije sa seta na kojima se Carrie ljubi s drugim muškarcem. Onda su se na internetu pojavili navodni dijelovi scenarija prema kojem Faca umire u prvoj epizodi.

Upravo su potonje glasine bile istinite. "Seks i grad" nikad se nije ustručavao baviti tužnim temama, a sada će nam "And Just Like That" pokazati kako se Carrie nosi s tragičnim gubitkom ljubavi svog života. Faca na kraju prve epizode doživi infarkt i umire na rukama svoje supruge.

U tom trenutku oko Carrie se okuplja njezina mala, ali vjerna vojska prijatelja i još jednom nas podsjeća što je zapravo bila prava snaga serije. Za male ekrane nisu nas prikovale samo fantastične odjevne kombinacije i prezgodni frajeri. "Seks i grad" je prije svega serija koja slavi prijateljstvo u svim oblicima, njegove dobre i loše strane, bez zadrške.

Bez obzira na sve, Carrie uvijek može računati na podršku svojih prijatelja u najtežim situacijama. Uključujući i Samanthu, koja se nakon vijesti o Facinoj smrti ipak vrati u njezin život kroz jednu lijepu i emotivnu gestu.

Ne možemo ostati ono što smo bile, kaže Miranda na početku prve epizode. I nisu onakve kakve su bile. Malo su starije i svjesne toga, puno mudrije, opterećene klasičnim životnim problemima koji nikoga ne zaobilaze, ali i dalje u sebi nose sve ono prepoznatljivo zbog čega smo ih i zavoljeli.