O najljepšim vjenčanicama svim vremena sve se zna. Primjerice, jednu od najboljih (i najkopiranijih) nosila je Grace Kelly na svom vjenčanju za princa Rainiera 1956. godine. Upravo je ona poslužila kao inspiracija prilikom izrade vjenčanice za Catherine Middleton.

Galerija

Dizajner Narciso Rodriguez zadužen je za jednostavnu slip haljinu ravnog kroja s tankim bretelama u kojoj se Carolyn Bessette 1996. godine udala za Johna F. Kennedyja Jr.-a i pokrenula trend minimalističkih vjenčanica.

To je samo mali dio najboljih celebrity vjenčanica, ali postoje i popisi najgorih. Na njima se uvijek nađe ekstravagantna vjenčanica u kojoj se udala Celine Dion.

Vjenčanicu Celine Dion dizajnirali su Mirella i Steve Gentile Foto: Profimedia

Glazbena diva i Rene Angelil izrekli su sudbonosno da 17. prosinca 1994. godine, ispred 500 uzvanika u bazilici Notre-Dame u Montrealu. Koliko Kanađani obožavaju Celine dokazuje i činjenica da se njezino vjenčanje moglo gledati u izravnom prijenosu na kanadskim televizijama.

Voluminoznu vjenčanicu napravljenu od francuske svile i prekrivenu kristalnim aplikacijama i biserima za nju su dizajnirali Mirella i Steve Gentile. Celine je od samog početka znala u kakvoj se haljini želi udati.

Celine Dion i Rene Angelil 17. prosinca 1994. godine Foto: Profimedia

"Željela sam vjenčanicu za princezu, poput onih o kojima maštamo u svojim snovima, ali danas plaćam cijenu svoje želje. Moram vam reći da nije lako kretati se u njoj, teška je, ali ne žalim ni zbog čega", izjavila je neposredno nakon vjenčanja.

Težak je bio i grandiozni fascinator napravljen od 2000 Swarovski kristala koji je bio pričvršćen za njezinu glavu. Fascinator od 2,7 kilograma pridržavao je i dramatičan veo dugačak šest metara koji je kompletirao bajkoviti vjenčani look slavne pjevačice.

Fascinator težak 2,7 kilograma ozlijedio je Celine Dion Foto: Profimedia

Njegova težina naposljetku je uzrokovala i ozljedu zbog koje je pjevačica završila u bolnici: "Kada sam ga skinula, imala sam porezotinu jer je pritisak bio prejak. Sljedeći dan sam se probudila, pogledala se u ogledalo i vidjela da imam kvrgu veličine jaja nasred čela. Rekla sam da moramo doktoru. Morala sam tri tjedna biti na antibioticima."

Celine Dion i Rene Angelil oženili su se 1994. godine Foto: Profimedia

Daleko od olimpijskih borilišta, jedna glazbena diva demonstrirala je pravo značenje sportskog duha

Životna priča Celine Dion, jedne od najvećih glazbenih diva svih vremena

"My Heart Will Go On": Himna ljubavi koju Celine Dion nije željela otpjevati