Vjenčanja poznatih osoba dobra su prilika da analiziramo koja pravila svadbene mode ne vrijede u svijetu slavnih. Primjerice, pravilo da se na tuđe vjenčanje ne dolazi u bijeloj haljini ili bijeloj odjevnoj kombinaciji svima je dobro poznato. Iznimke su tematska vjenčanja za koja mladenci sami navedu bijelu boju kao dreskod.

Galerija

Na nečijem vjenčanju također se nećete pojaviti u preizazovnom izdanju, haljinama s vrlo dubokim dekolteima i (pre)visokim prorezima. Tradicija nalaže da je to dan kada mladenka mora biti u centru pažnje i zato svoje odjevne kombinacije prilagođavamo tome.

Međutim, sva ta pravila padaju u vodu kada su u pitanju slavne osobe. Na njihovim vjenčanjima viđali smo uistinu glamurozne i provokativne kreacije kao stvorene za crveni tepih, ali ne i za klasično vjenčanje običnih smrtnika.

Situacija je ista kada se slavni nađu u ulozi gosta na vjenčanju - ni tada njihove kombinacije nisu ništa manje glamurozne ili pak nisu u skladu s tradicionalnim pravilima svadbene mode.

"Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume

Primjerice, prije nekoliko dana Hailey Bieber uputila se na jedno vjenčanje u haljini koju su komentatori na društvenim mrežama prozvali krajnje neprimjerenom. Stephanie Shepherd, bivša asistentica Kim Kardashian, udala se za Larryja Jacksona, globalnog kreativnog direktora kompanije Apple Music.

Hailey Bieber u bijeloj haljini na tuđem vjenčanju Foto: Profimedia

Vjenčanje je održano u Beverly Hillsu i na njemu su se okupile brojne poznate osobe, uključujući i Hailey, koja je na ceremoniju došla u pratnji svog supruga Justina.

Kris Jenner u crnoj haljini na vjenčanju Stephanie Shepherd i Larryja Jacksona Foto: Profimedia

I dok su mnoge gošće birale crne haljine za tu prigodu, Hailey je odjenula usku toaletu dugih rukava u bijeloj boji s otvorenim leđima.
Nepristojno je doći na nečije vjenčanje u bijeloj haljini, pogotovo ovako otvorenoj, samo je jedan u nizu negativnih komentara na račun njezina modnog odabira.

Hailey Bieber u bijeloj haljini na tuđem vjenčanju Foto: Profimedia