Danas se u Splitu, Dalmaciji te drugim dijelovima Hrvatske, ali i svijeta slavi jedan poseban rođendan. Naime, na današnji dan prije točno 113 godina osnovan je Hajduk.

Galerija

Vjekoslav Ivanišević, Fabijan Kaliterna, Lucijan Stella i Ivan Šakić, četvorica studenata iz Splita, osnovala su ga u poznatoj praškoj pivnici U Fleků. Torcida, službeni klub navijača Hajduka i najstarija navijačka skupina u Europi, osnovana je 1950. godine.

Iris i Marko Livaja Foto: Tom Dubravec/Cropix

A Torcida ima i svoju kraljicu. To je Iris Livaja, supruga Hajdukova napadača Marka Livaje. Splićanka zacementirala je titulu kraljice Torcide 2021. godine kada je javno podržala akciju Hajdukovih navijača pod nazivom Livaja ostani, u kojoj su nogometaša pozivali da potpiše ugovor s klubom i ostane u gradu pod Marjanom.

Kada se to naposljetku i dogodilo, navijači su je obasipali porukama zahvale koje je podijelila na društvenim mrežama.

Iris Livaja sa sinom Lorenzom na Hadukovoj utakmici na Poljudu 2023. Foto: Ante Cizmic/Cropix

Zna se da je Iris vatrena navijačica, a po njezinim kombinacijama vidi se i da je ljubiteljica mode.

Volim nositi svašta, ovisno o danu, kako se osjećam i, naravno, o prigodi. Volim i haljine i štikle za svečanije prilike, kao i dobar kaput, hlače, tenisice. Odijevam se ovisno o tome kakav je dan i kakvo je vrijeme vani. Ne želim robovati ničemu, ni trendovima, jer ne mora značiti ako je sad nešto u trendu, da bi to meni stajalo, rekla nam je Iris u intervjuu 2022. godine.

Iris Livaja Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Gdje god se pojavi, bivša manekenka plijeni pažnju svojom pojavom i modnim izdanjima. Na svečanijim događanjima zablista u glamuroznim kombinacijama, a u ležernijim prigodama viđamo je odjevenu u urbana izdanja. 

Zavirite u galeriju i razgledajte 10 raznovrsnih odjevnih kombinacija kraljice Torcide.

Iris Livaja na 80. rođendanu Slobodne Dalmacije Foto: Tom Dubravec/Cropix

Sandale Iris Livaje za vjenčanje prijateljice s kojih je teško skrenuti pogled

Iris Livaja: Stajling za izlazak sa suprugom Markom u kojem narančaste štikle kradu pozornost