Danas se u Splitu, Dalmaciji te drugim dijelovima Hrvatske, ali i svijeta slavi jedan poseban rođendan. Naime, na današnji dan prije točno 113 godina osnovan je Hajduk.

Galerija Iris i Marko Livaja Iris i Marko Livaja Iris Livaja sa suprugom Markom +9 Iris Livaja i Ivo Perkušić

Vjekoslav Ivanišević, Fabijan Kaliterna, Lucijan Stella i Ivan Šakić, četvorica studenata iz Splita, osnovala su ga u poznatoj praškoj pivnici U Fleků. Torcida, službeni klub navijača Hajduka i najstarija navijačka skupina u Europi, osnovana je 1950. godine.

Iris i Marko Livaja Iris i Marko Livaja (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

A Torcida ima i svoju kraljicu. To je Iris Livaja, supruga Hajdukova napadača Marka Livaje. Splićanka zacementirala je titulu kraljice Torcide 2021. godine kada je javno podržala akciju Hajdukovih navijača pod nazivom Livaja ostani, u kojoj su nogometaša pozivali da potpiše ugovor s klubom i ostane u gradu pod Marjanom.

Kada se to naposljetku i dogodilo, navijači su je obasipali porukama zahvale koje je podijelila na društvenim mrežama.

Iris Livaja sa sinom Lorenzom na Hadukovoj utakmici na Poljudu 2023. Iris Livaja sa sinom Lorenzom na Hadukovoj utakmici na Poljudu 2023. (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Zna se da je Iris vatrena navijačica, a po njezinim kombinacijama vidi se i da je ljubiteljica mode.

Volim nositi svašta, ovisno o danu, kako se osjećam i, naravno, o prigodi. Volim i haljine i štikle za svečanije prilike, kao i dobar kaput, hlače, tenisice. Odijevam se ovisno o tome kakav je dan i kakvo je vrijeme vani. Ne želim robovati ničemu, ni trendovima, jer ne mora značiti ako je sad nešto u trendu, da bi to meni stajalo, rekla nam je Iris u intervjuu 2022. godine.

Iris Livaja Iris Livaja (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Gdje god se pojavi, bivša manekenka plijeni pažnju svojom pojavom i modnim izdanjima. Na svečanijim događanjima zablista u glamuroznim kombinacijama, a u ležernijim prigodama viđamo je odjevenu u urbana izdanja. 

Zavirite u galeriju i razgledajte 10 raznovrsnih odjevnih kombinacija kraljice Torcide.

Iris Livaja na 80. rođendanu Slobodne Dalmacije Iris Livaja na 80. rođendanu Slobodne Dalmacije (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Sandale Iris Livaje za vjenčanje prijateljice s kojih je teško skrenuti pogled Iris Livaja na crkvenom vjenčanju Ane Gruice Uglešić Iris Livaja u crnoj haljini i sandalama brenda Attico Attico, Cheope sandale, 690 eura +1 Attico, Cheope sandale, 690 eura

Iris Livaja: Stajling za izlazak sa suprugom Markom u kojem narančaste štikle kradu pozornost Iris Livaja na izboru Sportsko ime Dalmacije 2022. održanom u Hrvatskom domu u Splitu - 5 Iris Livaja na izboru Sportsko ime Dalmacije 2022. održanom u Hrvatskom domu u Splitu - 4 Iris Livaja na izboru Sportsko ime Dalmacije 2022. održanom u Hrvatskom domu u Splitu - 3 +1 Iris Livaja na izboru Sportsko ime Dalmacije 2022. održanom u Hrvatskom domu u Splitu - 2

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju