U Parizu je u tijeku Tjedan visoke mode na kojoj poznate dizajnerske kuće predstavljaju svoje haute couture kolekcije. Tjedan je to i koji uvijek privuče brojna slavna lica iz svijeta mode, glazbe i filma i njihova nesvakidašnja izdanja.

Galerija

Haute couture ili visoka moda je kompleksni pojam koji se obično odnosi na stvaranje ekskluzivnih komada odjeće po mjeri – najčešće u malim atelijerima u glavnom gradu Francuske.

Kolekcije u sklopu Tjedna visoke mode obično se opisuju kao ekscentrične, eklektične, osebujne, drugačije, ali i nenosive u svakodnevnim situacijama i prilikama. Za mnoge slavne dame ovo je vrijeme dobra isprika da eksperimentiraju s modom, i odmaknu se od svojeg uobičajenog stila.

Katy Perry u Balenciagi na Tjednu visoke mode Foto: Profimedia

Katy Perry je sinoć, primjerice, pogledala haute couture kolekciju Balenciage za jesen / zimu 2024. / 2025. godine u neočekivanom izdanju. Prkosila je vrućini na pariškim ulicama u predimenzioniranoj crnoj bundi ispod je nosila tek poderane crne tajice i štikle.

Glumica Selma Blair pojavila se na reviji modne kuće Schiaparelli u odijelu širokog kroja. Umjesto kravate nosila je pletenicu napravljenu od prave kose.

Selma Blair na Tjednu visoke mode s osebujnom kravatom Foto: Profimedia

Emma Chamberlain iskoristila je poziv na Tjedan mode u Parizu kako bi se odmaknula od imidža dobre djevojke i pomaknula vlastite granice. Na jedno od prestižnih događanja nosila je predimenzioniranu kožnatu suknju i minijaturnu majicu s potpisom Ricka Owensa.

Ovo je moje vrijeme da riskiram, rekla je mlada influenserica, koja već duže vrijeme surađuje sa stilistom Jaredom Ellnerom.

Emma Chamberlain u Ricku Owensu Foto: Profimedia

Koje su to slavne dame iznenadile svojom pojavom na Tjednu visoke mode u Parizu, otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Chanel predstavio divnu "prijelaznu" kolekciju u iščekivanju novog kreativnog direktora

Neutralno vs. efektno: Tko se bolje odjenuo za parišku reviju, Tamara Kalinić ili Anna Wintour?