U Parizu je u tijeku Tjedan visoke mode na kojoj poznate dizajnerske kuće predstavljaju svoje haute couture kolekcije. Tjedan je to i koji uvijek privuče brojna slavna lica iz svijeta mode, glazbe i filma i njihova nesvakidašnja izdanja.

Galerija Katy Perry iznenadila je svojim izdanjem na Tjednu visoke mode u Parizu Katy Perry u Balenciagi na Tjednu visoke mode Selma Blair na Tjednu visoke mode s osebujnom kravatom +2 Emma Chamberlain u Ricku Owensu

Haute couture ili visoka moda je kompleksni pojam koji se obično odnosi na stvaranje ekskluzivnih komada odjeće po mjeri – najčešće u malim atelijerima u glavnom gradu Francuske.

Kolekcije u sklopu Tjedna visoke mode obično se opisuju kao ekscentrične, eklektične, osebujne, drugačije, ali i nenosive u svakodnevnim situacijama i prilikama. Za mnoge slavne dame ovo je vrijeme dobra isprika da eksperimentiraju s modom, i odmaknu se od svojeg uobičajenog stila.

Katy Perry u Balenciagi na Tjednu visoke mode Katy Perry u Balenciagi na Tjednu visoke mode (Foto: Profimedia)

Katy Perry je sinoć, primjerice, pogledala haute couture kolekciju Balenciage za jesen / zimu 2024. / 2025. godine u neočekivanom izdanju. Prkosila je vrućini na pariškim ulicama u predimenzioniranoj crnoj bundi ispod je nosila tek poderane crne tajice i štikle.

Glumica Selma Blair pojavila se na reviji modne kuće Schiaparelli u odijelu širokog kroja. Umjesto kravate nosila je pletenicu napravljenu od prave kose.

Selma Blair na Tjednu visoke mode s osebujnom kravatom Selma Blair na Tjednu visoke mode s osebujnom kravatom (Foto: Profimedia)

Emma Chamberlain iskoristila je poziv na Tjedan mode u Parizu kako bi se odmaknula od imidža dobre djevojke i pomaknula vlastite granice. Na jedno od prestižnih događanja nosila je predimenzioniranu kožnatu suknju i minijaturnu majicu s potpisom Ricka Owensa.

Ovo je moje vrijeme da riskiram, rekla je mlada influenserica, koja već duže vrijeme surađuje sa stilistom Jaredom Ellnerom.

Emma Chamberlain u Ricku Owensu Emma Chamberlain u Ricku Owensu (Foto: Profimedia)

Koje su to slavne dame iznenadile svojom pojavom na Tjednu visoke mode u Parizu, otkrijte u fotogaleriji na početku teksta.

Chanel predstavio divnu "prijelaznu" kolekciju u iščekivanju novog kreativnog direktora Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 1 Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 2 Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 3 +22 Chanel, haute couture, jesen/zima 2024./2025. - 4

Neutralno vs. efektno: Tko se bolje odjenuo za parišku reviju, Tamara Kalinić ili Anna Wintour? Dries van Noten, ready-to-wear, jesen/zima 2024. Anna Wintour na reviji Giambattiste Vallija Anna Wintour na reviji Thoma Brownea (sa Serenom Williams) +4 Anna Wintour

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju