Pohane tikvice možete servirati s umakom na bazi vrhnja
(Foto: Shutterstock)
Ručak za manje od pet eura: Recept za fine pohane tikvice koje bismo jeli svaki dan
Tikvice su još uvijek u sezoni! Pravi je trenutak za upotrebu te ukusne i niskokalorične namirnice koju možete pirjati, peći, ali i pohati.
Piše
Zadovoljna.hr
Donosimo vam najjednostavniji recept za fine i hrskave pohane tikvice uz koji vam je dovoljan tek nešto slasnog umaka na bazi vrhnja te sezonska salata.
Ako želite ekstrahrskav kolutić tikvica, možete dvaput umočiti povrće u jaja i krušne mrvice. Znači, umočite ga u brašno, jaja, krušne mrvice, opet jaja te krušne mrvice.
Umjesto običnih krušnih mrvica možete upotrijebiti i panko krušne mrvice - one također jamče hrskave zalogaje.
Isprobajte i ove recepte s tikvicama:
Recept za palačinke s tikvicama koje ćete željeti i za doručak i ručak i večeru
Recept za popečke od tikvica i sira gotove za tren
Sa zobenim, tikvicama i brokulom: Recept za zdravu i hrskavu pitu
Keto lazanje: Recept za prefinu mesnu fantaziju koja ima 340 kalorija manje nego original
Dobar tek!