9. kolovoza u Katoličkom je kalendaru upisano ime Edita pa sve osobe koje nose ovo snažno žensko ime danas slave imendan. U nastavku provjerite koje je značenje imena Edita i kakve su osobe koje ga nose.

Ime Edita dolazi od engleskog Edith, a Edith pak dolazi od starije verzije – Edguth.

Izvorno ime sadrži složenice ead – posjed, blago, zdravlje, sreća te guth – boj, a neki izvori govore da u prenesenom značenju označava sreću u ratu.

Sveta Edith Stein, mučenica Katoličke Crkve, slovi kao najmodernija svetica i feministica, a umrla je upravo na ovaj datum. Bila je izrazito nadarena, a čak je i završila filozofski fakultet u vrijeme kad žene nisu imale tu mogućnost. Pisala je o ženskom zvanju i činjenici da se žena ne mora nužno ostvariti kao majka, a život je okončala u logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Upravo je takva osobnost žena koje nose ime Edita.

One su snažne, prkose pravilima i baš uvijek su tu za ljude oko sebe, bez obzira imaju li snage u tom trenutku. Kad je najteže one su rame za plakanje, stoga će se mnogi složiti da su Edite nezamjenjive prijateljice.

Nemaju dlake na jeziku, uvijek znaju što žele i čvrsto stoje na zemlji, ukazujući i drugima na njihove kvalitete.

Plahe i požrtvovne duše: Kakve su žene koje nose ime Nives? Brižne, tolerantne i odlučne: Kakve su žene koje nose ime Snježana? Kakve su osobe koje nose ime Nada? Kakve su osobe koje nose ime Anđelka? Kakve su osobe koje nose ime Ana? Kakve su osobe koje nose ime Kristina? Kakve su osobe koje nose ime Mirjana? Kakve su osobe koje nose ime Brigita? Kakve su osobe koje nose ime Magdalena? Kakve su osobe koje nose ime Elizabeta?

Sretan imendan!