Petog dana mjeseca kolovoza u katoličkom je kalendaru upisano ime Nives. Koje je značenje ženskog imena sa snažnom porukom i kakve su osobe koje ga nose, možete provjeriti u nastavku.

Ime Nives korijene vuče još iz latinskog jezika, a dolazi od riječi nivis, što u doslovnom prijevodu znači 'snijeg'.

S nastankom ovog imena veže se mnogo legendi, a kao najpopularnija istaknula se legenda o svetici Nives, kršćanki koja je živjela u četvrtom stoljeću u Rimu.

Ona je bila kći rimskog vojvode poznata po velikoj empatiji, čvrstoj vjeri i beskompromisnoj brizi za druge ljude. Nakon što je vidjela muku i patnju kršćana u Rimu, odlučila je slijediti kršćanstvo.

Posvetila je svoj život služenju Bogu i siromašnima, a umrla je u mukama – od ruke vlastitog oca koji nije podržavao njezin način života.

Njihova plaha narav omekšat će i najtvrđe karaktere.

Svatko od nas nosi svoj numerološki broj koji određuje naš karakter, ali i životni uspjeh. Žene s ovim imenom nose broj dva i on ih je odredio kao empatične, brižne, plahe, nježne i požrtvovne.

Ako poznajete Nives, onda znate da će se one vrlo lako žrtvovati za neki viši cilj, uvijek će vam biti podrška i rame za plakanje, a njihove riječi potiču nas da više cijenimo same sebe. Osobama s tim brojem određen je veliki privatni uspjeh u životu, dok će se za profesionalni morati dobro potruditi.

Njihova plaha narav omekšat će i najtvrđe karaktere, a njima se otvaraju i najveći introverti. Savršene su prijateljice koje prve zovemo kad imamo neki problem, a njihov talent da nam poprave dan - malo tko može nadmašiti. 

Nada Kakve su osobe koje nose ime Nada? Blaženka Kakve su osobe koje nose ime Blaženka? Anđela Kakve su osobe koje nose ime Anđela? Marta Kakve su osobe koje nose ime Marta? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana? Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina? Karmela Otkrijte sve posebnosti imena Karmela Ljubica Kakve su osobe koje nose ime Ljubica? Zvjezdana Kakve su osobe koje nose ime Zvjezdana? Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana?

Sretan imendan! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju