Osobe s imenom Snježana svoj imendan mogu slaviti na dva datuma, 5. kolovoza i 21. prosinca, ovisno o njihovom datumu rođenja.

Ime Snježana inspirirano je vremenski (ne)prilikama. Izvedeno je, naime, od imenice snijeg, odnosno glagola sniježiti. Popularno je u Hrvatskoj, ali i među drugim slavenskim narodima koji imaju svoje verzije ovog snježnog imena.

U Hrvatskoj živi više od 10 tisuća imenjakinja koje nose ovo ime, a najpopularnije je bilo 1969. godine.

Državni zavod za statistiku svojedobno je objavio podatak kako se, prema popisu stanovništva iz 2011. godine, ime Snježana nalazi na vrhu liste popularnih imena i prezimena nadahnutih prirodnim pojavama.

Osobe koje nose ime Snježana su smirene, nepristrane, jedinstvene, energične, ali i nježne. Značenje imena objašnjava i numerologija prema kojoj se radi o osobama koje su rođeni učitelji. Snježane su tolerantne, prilagodljive i suosjećajne.

Odlikuju ih humanitarnost, aktivnost i odlučnost.

Kada je u pitanju ljubav, Snježane su vrlo predane i spremne udovoljiti svom partneru, kojem uvijek pokušavaju pomoći u rješavanju raznih problema. Idu toliko daleko da su na sebe spremne preuzeti partnerov teret i breme.

Međutim, ako ih se izazove, ove osobe znaju odreagirati i zauzeti se za sebe.

Poznate žene koje nose ovo ime su, između ostalih, redateljice Snježana Tribuson i Snježana Banović.