Prvog dana mjeseca veljače u katoličkom je kalendaru upisano ime Brigita pa sve Brigite i Gite danas slave imendan. Koje je značenje ovog posebnog ženskog imena i kakve su osobe koje ga nose, možete provjeriti u nastavku.

Ime Brigita u sebi čuva njemačke i irske korijene. Dolazi od njemačkog Brigitte te od irskog Brighid, što u doslovnom prijevodu znači ona koja je izvrsna. Drugi pak izvori govore da izvedeno od imenice bright, koja znači svijetlo. Ovo ime u sebi skriva jakost, silu i odlučnost, a to su ujedno i glavne karakteristike svih Brigita i Gita.

Prema podacima Acta Croatice, ime Brigita nalazi se među 500 najčešćih imena u Hrvatskoj, a na ovim prostorima trenutačno živi preko tisuću imenjakinja. Najviše Brigita živi u Zagrebu, Osijeku i Rijeci te u Petrijevcima, u kojima je najveći postotak Brigita po ukupnom stanovništvu.

Ovo ime u sebi skriva jakost, silu i odlučnost, a to su, ujedno, i glavne karakteristike svih Brigita i Gita.

Svako ime u sebi skriva i određenu numerološku vrijednost, a broj Brigita jest pet. Osobe su s ovim brojem komunikativne, aktivne, pričljive, omiljene su u društvu i baš vole uživati u životu. Materijalno im nije važno koliko i osobni mir i učinit će sve kako bi uspješno balansirale između privatnog i poslovnog.

Brigite vole vrijeme provoditi u prirodi, često organiziraju druženja u svom domu, a pjesma i dobra zabava njihova su terapija. Predane su prijateljice na koje ljudi baš uvijek mogu računati, a svoju dobrotu nesebično dijele s ljudima oko sebe.

Gordana Kakve su osobe koje nose ime Gordana? Ema Kakve su osobe koje nose ime Ema? Vinka Kakve su osobe koje nose ime Vinka? Janja Kakve su osobe koje nose ime Janja? Izabela Kakve su osobe koje nose ime Izabela? Veronika Iskrene umjetničke duše: Kakve su osobe koje nose ime Veronika? Tatjana Kakve su osobe koje nose ime Tatjana? Nevena Kakve su osobe koje nose ime Nevena? Julija Kakve su osobe koje nose ime Julija? Anđela Kakve su osobe koje nose ime Anđela? Emanuela Kakve su osobe koje nose ime Emanuela? Eva Kakve su osobe koje nose ime Eva?

Sretan imendan!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju