Četvrti dan prvog mjeseca u godini, jedan je od datuma kad je u katoličkom kalendaru zabilježeno ime Anđela. Koje je podrijetlo ovog snažnog ženskog imena te kakve su osobe koje nose ima Anđela, provjerite u nastavku.

Osim Anđele, danas imendan slave Anđelke, Anđeline i Anđe. 

Sva ta imena dolaze od grčke riječi angelus, koja znači poslanik i vjesnik. Anđeli su duhovna bestjelesna bića koja su prisutna u mnogim religijama i duhovnim vjerovanjima.

Nekada su bila vrlo popularna u našoj regiji, a i danas ćete sigurno naići na osobe koje nose upravo ta imena.

Anđele slave imendan baš na današnji dan zbog svete Anđele iz Foligna, mučenice koja je ostala bez svih i svega, a kasnije je uspjela pronaći vjeru u bolje sutra, kroz mistične sastanke s Isusom. 

Sveta Anđela je zaštitnica udovica, djece u smrtnoj opasnosti, osoba koje ismijavaju zbog pobožnosti i osoba koje trpe zbog različitih iskušenja, posebno seksualnih napasti.

Prema numerološkim analizama, osobe koje ih nose često su vrlo mirne, tihe i rezervirane. Umjesto neobveznih razgovora preferiraju duboke analize i zato u ležernoj komunikaciji možda djeluju pomalo nepristupačno, ali to zasigurno nije tako.

Anđele su tihe, ali kad puste glas, kažu točno ono što treba.

Ne puštaju lako ljude u svoj krug prijatelja, sklone su svojevrsnom testiranju njihove odanosti i u trenutku kada im dokažete da vam mogu vjerovati, dobit ćete iskrenog i pravog prijatelja.

Vrlo su organizirane i temeljite, maksimalno posvećene i najmanjim detaljima. Vole sve raditi po svom planu i rasporedu kojeg se uvijek drže. Karakterizira ih ozbiljnost i kolegijalnost, a zbog kombinacije svih navedenih faktora idealne su kao poslovni suradnici.

Obožavaju boravak na otvorenom i prirodu, u kojoj najlakše pronalaze unutarnji mir kojem toliko teže.

Neke od poznatih osoba koje 4. siječnja također slave imendan su Anđa Marić, Angelina Jolie, glumica Anđelka Prpić, Lady Gaga ( Stefani Joanne Angelina Germanotta) te poznata glumica Angie Harmon. 

Marija Marija: Koje je skriveno značenje najčešćeg ženskog imena na svijetu?

Silvija Kakve su osobe koje slave imendan na zadnji dan u godini?

Ivane slave imendan 27. prosinca Kakvo se značenje krije iza jednog od najčešćih imena u Hrvatskoj?

Viktorija Mudre i tihe: Kakve su osobe koje nose kraljevsko ime Viktorija?

Snježana Tolerantne, suosjećajne i predane: Kakve su žene koje nose ime Snježana?

Valerija Sretan imendan, Valerije! Kakve su osobe čije ime je sinonim za žensku snagu?

Sretan imendan! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju