Svetkovina anđela čuvara slavi se 2. listopada. U službeni kalendar papa Pavao V. uvrstio ju je 1608. godine, a na isti dan imendan slave sve osobe koje nose ime Anđela, Anđelka, Anđa, Anđelina, Anđelija, Anđelika…

Sva ta imena dolaze od grčke riječi angelus, koja znači poslanik i vjesnik. Anđeli su duhovna bestjelesna bića koja su prisutna u mnogim religijama i duhovnim vjerovanjima.

Nekada su bila vrlo popularna u našoj regiji, a i danas ćete sigurno naići na osobe koje nose upravo ta imena.

Beba Zanemarena, a lijepa! 40 "starih" imena iz imendanskog kalendara za curice i dečke

Prema numerološkim analizama, osobe koje ih nose često su vrlo mirne, tihe i rezervirane. Umjesto neobveznih razgovora preferiraju duboke analize i zato u ležernoj komunikaciji možda djeluju pomalo nepristupačno, ali to zasigurno nije tako.

Ne puštaju lako ljude u svoj krug prijatelja, sklone su svojevrsnom testiranju njihove odanosti i u trenutku kada im dokažete da vam mogu vjerovati, dobit ćete iskrenog i pravog prijatelja.

Beba Za curice i dečke: 25 najpopularnijih stranih imena na svijetu koja i Hrvati vole

Vrlo su organizirane i temeljite, maksimalno posvećene i najmanjim detaljima. Vole sve raditi po svom planu i rasporedu kojeg se uvijek drže. Karakterizira ih ozbiljnost i kolegijalnost, a zbog kombinacije svih navedenih faktora idealne su kao poslovni suradnici.

Obožavaju boravak na otvorenom i prirodu, u kojoj najlakše pronalaze unutarnji mir kojem toliko teže.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju