Ako pripadate klubu obožavatelja kikirikija i čokolade, ne treba vas previše uvjeravati da isprobate ovaj kolač. Bonus je to što za ovaj recept pećnicu ne morate paliti jer je u pitanju ukusan kolač koji se ne peče.

SASTOJCI ZA BAZU:

- 130 g kokosovog brašna
- 80 g glatkog kikiriki-maslaca
- 80 g oguljenog nezasoljenog kikirikija
- 50 g kakaa
- 4 jušne žlice meda
- 1 jušna žlica vode

SASTOJCI ZA KREMU:

- 200 g glatkog kikiriki-maslaca
- 70 g klasičnog mliječnog maslaca
- 70 g meda
- prstohvat soli

SASTOJCI ZA GLAZURU:

- 100 g tamne čokolade
- 1 jušna žlica glatkog kikiriki-maslaca
- 1 jušna žlica mliječnog maslaca
- 1 jušna žlica meda

Bez paljenja pećnice: Recept za bijeli kolač koji i sladoled baca u drugi plan

Lagani kolač s višnjama i pudingom koji sladi i osvježava

PRIPREMA:

1. Započnite s pripremom baze. U sjeckalici ili blenderu obradite sve sastojke za bazu. Blendajte sve dok ne dobijete gustu i ljepljivu smjesu. Ako vam s učini da je smjesa previše suha, dodajte još malo meda, a ako je previše vlažna dodajte malo kokosovog brašna.

2. U manji protvan pravokutnog ili kvadratnog oblika (može i okrugli ako želite napraviti tortu) prebacite smjesu i dobro je utisnite na dno protvana. Stavite ga u hladnjak dok pripremate kremu.

Recept za kremasti kinder bueno kolač koji se ne peče

3. U posudu stavite sve sastojke za kremu i miksajte oko 2-3 minute dok ne dobijete glatku i sjajnu smjesu. Imajte na umu da mliječni maslac mora biti sobne temperature pa ga pola sata prije miksanja izvadite iz hladnjaka i pripremite. Gotovu kremu prelijte preko ohlađene baze pa sve vratite u hladnjak na sat vremena.

4. Nakon hlađenja krenite s pripremom glazure. U zdjelu stavite maslac, čokoladu i med pa rastopite na laganoj vatri. Kada su sastojci otopljeni i kada ih žlicom sjedinite, dodajte žlicu kikiriki-maslaca i sve dobro promiješajte pa prelijte preko kolača. Vratite u hladnjak i prije posluživanja hladite 3-4 sata.

Dobar tek!