Bliži nam se ljeto pa je dobro obnoviti zalihu recepata za kolače zbog kojih ne trebamo paliti pećnicu.

Nataša Pralica ima cijeli niz takvih recepata, a jedan od njih je onaj za kinder bueno kolač bez pečenja.

Ovo je slastica koja je Natašinu obitelj oduševila, a posebno im se, kaže, svidjela krema koja je posebna zahvaljujući sastojcima koji idu u nju.

SASTOJCI ZA KOLAČ SU SLJEDEĆI:

PODLOGA:

- oko 300 grama petit keksa
- 250 graama tamnog eurokrema

KREMA:

- 500 ml mlijeka
- 1,5 puding od vanilije
- 3 žlice šećera
- 250 gr mascarpone sira
- 2 vanilin šećera
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 gr prženih i mljevenih lješnjaka
- mlijeko za umakanje keksa

GANACHE:

- 200 gr čokolade za kuhanje
- 200 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA:

1. Prvo započnite s pripremom kreme da se može hladiti.

2
. U posudu dodajte puding i šećer, pomiješajte s malo mlijeka.

3.
Ostatak mlijeka stavite kuhati.

4. Kada mlijeko zakuha umiješajte pripremljene sastojke i stavite kuhati sve zajedno.

5. Nakon što je puding kuhan, ulijte ga u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom.

6. Ostavite da se ohladi.

7.
Za to vrijeme na tacnu postavite obruč promjera 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u protvan ako nemate obruč.

8.
Kekse umačite u mlijeko i slažite na tacnu.

9. Eurokrem otopite u mikrovalnoj i rasporedite preko keksa.

10. Nastavite umakati kekse u mlijeko i slažite preko eurokrema.

11. Tako pripremljenu podlogu stavite u hladnjakdok pripremate kremu.

12.
Kada se puding ohladio izradite ga mikserom.

13.
Dodajte mascarpone i vanilin šećer te sjedinite.

14. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali ga nemojte premutiti, stanite s miksanjem u trenutku kada šlag ne klizi s posude.

15. Šlag dodajte u puding i lagano i kratko miješajte špatulom.

16. Dodajte lješnjake i nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine.

17. Kremu rasporedite preko keksa u obruču.

18. Kolač stavite u hladnjak dok pripremate ganache.

19. Za ganache vrhnje za šlag grijte na srednjoj temperaturi do vrenja.

20. Prelijte preko nasjeckane čokolade za kuhanje.

21. Miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim ju prohladite i prelijte po kolaču.

22.
Kolač ostavite u hladnjaku (najbolje preko noći) da keksi omekšaju, a ostali sastojci se stegnu.

Nakon toga vrijeme je za uživanje!

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.