Kako bismo i ovog vikenda imali slatki zalogaj uz kavu, predlažemo vam mnogima dragi kolač koji se jednostavno pripravlja, i brzo nestaje s tanjura

Nataša Pralica ima cijeli niz takvih recepata, a jedan od njih je onaj za kinder bueno kolač bez pečenja.

Ovo je slastica koja je Natašinu obitelj oduševila, a posebno im se, kaže, svidjela krema koja je posebna zahvaljujući sastojcima koji idu u nju.

Kinder bueno kolač - sastojci: 

 PODLOGA:

  • oko 300 grama petit keksa
  • 250 graama tamnog eurokrema

KREMA:

  • 500 ml mlijeka
  • 1,5 puding od vanilije
  • 3 žlice šećera
  • 250 gr mascarpone sira
  • 2 vanilin šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 100 gr prženih i mljevenih lješnjaka
  • mlijeko za umakanje keksa

GANACHE:

  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 200 ml vrhnja za šlag

Kinder bueno kolač - priprema:

  1. Prvo započnite s pripremom kreme da se može hladiti. U posudu dodajte puding i šećer, pomiješajte s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko zakuha umiješajte pripremljene sastojke i stavite kuhati sve zajedno.
  2. Nakon što je puding kuhan, ulijte ga u drugu posudu i pokrijte prozirnom folijom. Ostavite da se ohladi. Za to vrijeme na tacnu postavite obruč promjera 25 x 29 cm. Kolač možete slagati i u protvan ako nemate obruč.
  3. Kekse umačite u mlijeko i slažite na tacnu. Eurokrem otopite u mikrovalnoj i rasporedite preko keksa. Nastavite umakati kekse u mlijeko i slažite preko eurokrema. Tako pripremljenu podlogu stavite u hladnjakdok pripremate kremu.
  4. Kada se puding ohladio izradite ga mikserom. Dodajte mascarpone i vanilin šećer te sjedinite. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali ga nemojte premutiti, stanite s miksanjem u trenutku kada šlag ne klizi s posude.
  5. Šlag dodajte u puding i lagano i kratko miješajte špatulom. Dodajte lješnjake i nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine. Kremu rasporedite preko keksa u obruču. Kolač stavite u hladnjak dok pripremate ganache.
  6. Za ganache vrhnje za šlag grijte na srednjoj temperaturi do vrenja. Prelijte preko nasjeckane čokolade za kuhanje. Miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi, a zatim ju prohladite i prelijte po kolaču.
  7. Kolač ostavite u hladnjaku (najbolje preko noći) da keksi omekšaju, a ostali sastojci se stegnu.

Nakon toga vrijeme je za uživanje!

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice.

Inspirirajte se ostalim receptima za kremaste kolače:

Kolač od bijele čokolade Tako kremast i fin: Recept za kolač od bijele čokolade koji mogu napraviti i amateri Ledeni vjetar Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti Baklava cheesecake Baklava cheesecake: Spoj hrskavog i kremastog koji će raspametiti nepce Lambada kolač Lambada: Recept za legendarni kolač s kojim ćete se rado zasladiti Cheesecake s malinama i bijelom čokoladom Bez pečenja: Recept za cheesecake s malinama i bijelom čokoladom gotov u 15 minuta Mojito cheesecake Divota od deserta! Recept za mojito cheesecake gotov za pola sata

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju