Bijeli kolač bez pečenja
Bijeli kolač bez pečenja (Foto: Natašine slastice/kolaci.biz)
Zdravlje & prehrana

Bez paljenja pećnice: Recept za bijeli kolač koji i sladoled baca u drugi plan

19-06-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Visoke temperature i upaljena pećnica mnogima nisu poželjna kombinacija. Međutim, čak i na visokim temperaturama volimo se zasladiti nečim super ukusnim.

U takvim situacijama, kada na visokim temperaturama poželimo pojesti nešto slatko, napravljeno vlastitim rukama, idealna opcija su kolači za koje nije potrebno paliti pećnicu.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Recept za jedan takav kolač na svom je blogu objavila Nataša Pralica. Radi se kremastom, bijelom kolaču bez pečenja koji je, kaže Nataša, nakon prvog zalogaja teško prestati jesti.

Čak i sladoled zbog ovog kolača pada u drugi plan, a za njegovu izradu bit će vam potrebni sljedeći SASTOJCI:

PODLOGA

- 500 g mljevenog petit keksa
- 200 g margarina ili maslaca
- 200 ml mlijeka

KREMA

- 600 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice šećera
- 300 ml vrhnja za šlag

ŠLAG ZA SLAGANJE

- 150 ml vrhnja za šlag

DEKORACIJA

- 150 g bijele čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag

Kinder Bueno kolač Recept za kremasti kinder bueno kolač koji se ne peče

PRIPREMA:

1. Prvo pripremite kremu da se može hladiti dok radite ostalo.

2. U zdjeli pomiješajte puding od vanilije, šećer i 200 ml mlijeka.

3. Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuhati.

4. Kada zakipi sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding.

5. Sve zajedno vratite kuhati.

6. Vruću kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

7. Za to vrijeme pripremite podlogu.

8. U veću zdjelu dodajte mljeveni keks i u sredini napravite udubinu.

9. Nastavite dodavati istopljeni margarin ili maslac i mlijeko.

10. Sastojke pomiješajte, a zatim rukom nastavite sjedinjavati.

11. Pripremljenu smjesu prstima rasporedite na dno kalupa dimenzija 21 x 36 cm.

12. Podlogu stavite u hladnjak dok krema ne bude gotova.

13. Nakon što se krema ohladila uklonite foliju te ju izradite mikserom.

14. Posebno izmiksajte vrhnje za šlag.

15. Pripremljeni šlag dodajte u kremu i sve sjedinite.

16. Kremu rasporedite preko podloge i stavite u hladnjak.

17. Izradite vrhnje za šlag i rasporedite preko kreme, stavite u hladnjak.

18. Za dekoraciju preko bijele čokolade (izlomljene ili u kapljicama) prelijte vrhnje za šlag.

19. Otopite u mikrovalnoj ili na pari.

20. Kada se ohladi rasporedite na kolač.

21. Sve zajedno vratite u frižider da se kolač stegne i ohladi.

Kakao-kolač s kremom od kokosa i bijele čokolade Recept za kakao-kolač s kremom od kokosa i bijele čokolade

I to je to. Za slučaj da vam neki dio nije jasan, pogledajte i Natašin video recept, a ovaj i brojne druge ukusne recepte možete pronaći i na blogu Natašine slastice.

Pročitaj još
Pročitaj još