Grah najčešće koristimo za razna variva i salate, a često od njih radimo i popečke. Ova ukusna namirnica također je sjajna i za izradu zasitne krem juhe.

SASTOJCI ZA KREM JUHU OD GRAHA:

- 40 dag graha (po izboru tetovac, trešnjevac, puter…)
- 2 žlice maslinova ulja (ili druge masnoće po želji)
- 1 manji luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 litra temeljca (mesnog ili povrtnog)
- 1 list sušenog lovora
- sol i papar i drugi začini po želji
- 2 dl slatkog vrhnja

Za dušu i tijelo: Jednostavan recept za hranjivu goveđu juhu

Brza juha od brokule: Recept za kremasti obrok koji grije dušu i tijelo

PRIPREMA KREM JUHE OD GRAHA:

1. Skuhajte grah, procijedite ga i stavite sa strane. Ako želite, možete koristiti i kuhani grah iz konzerve. U tom slučaju odmah krenite s pripremom drugih sastojaka. Nasjeckajte luk nasitno i protisnite češnjak. Na laganijoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte luk, češnjak i lovorov list pa sve zajedno dinstajte 10-ak minuta dok luk lijepo ne požuti. Miješajte redovito kako vam ne bi zagorio.

2. Kada je luk dinstan, posolite ga, popaprite, u posudu dodajte zagrijani temeljac i zatim grah pa sve zajedno kuhajte 10 minuta. Nakon toga štapnim mikserom izblendajte sve sastojke dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte u juhu slatko vrhnje, vratite na vatru samo minutu-dvije da se sve zagrije, dodatno začinite po želji i servirajte.

Dvostruka dobrobit: Juha koja jača imunitet i tjera višak kilograma

Juha koja pomaže kod anemije i mršavljenja

SAVJET:

Ako želite ovu juhu pretvoriti u kompletan ručak, prepržite malo narezane kobasice ili slanine i ubacite u nju prije serviranja. Šaka krutona također će biti ukusan dodatak, a možete napraviti i bruskete kao prilog juhi.

Dobar tek!