Kako u trenu skuhati finu zimsku juhu od brokule, bez vrhnja za kuhanje i škrobastih namirnica poput krumpira? Lako, pogledajte recept.

Brokula je i mnogim odraslima, ne samo djeci, vrlo često neprivlačna namirnica, što zbog svoga mirisa, što zbog svoje brašnaste teksture ako je prekuhana. Još ako je uz nju poriluk, mnogi će uzviknuti "Ma nema šanse!". No uz recept za ovu gustu juhu od brokule, dajte šansu brokuli i promijenite pogled na ovu niskokaloričnu i vlaknima bogatu namirnicu jer ova je juha tako fina!

SASTOJCI:

500 g brokule
1 komad poriluka
2 režnja češnjaka
1 grančica svježeg timijana ili žličica suhog
200 ml mlijeka
sol, papar
maslinovo ulje
malo slatkog ili kiselog vrhnja

Slika nije dostupna Fina juha za jačanje imuniteta: Recept koji će spriječiti (i zaliječiti) viroze i prehlade

Krem juha od krumpira Ručak za peticu: Brza krem juha od krumpira stvorena za hladne dane

PRIPREMA:

1. Brokulu operite i razdvojite na manje cvjetove. Poriluk očistite od zemlje i operite pa ga narežite na tanje kolutove.

2. U posudu stavite maslinovo ulje, zagrijte ga pa dodajte nožem drobljeni češnjak, timijan te čim zamiriše, ubacite poriluk. Pirjajte jedno 5 minuta dok poriluk ne omekša.

3. Potom u posudu dodajte brokulu i zalijte vodom tako da voda pokrije povrće. Kad zakuha, posolite i popaprite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta, odnosno dok brokula ne omekša.

4. Štapnim mikserom izmiksajte u gustu smjesu, dodajte mlijeko, pustite da juha još samo lagano prokuha, probajte i prema potrebi dodatno začinite solju i paprom pa poslužite.

5. Služite u dubokim tanjurima ili zdjelicama i po želji pokapajte slatkim ili kiselim vrhnjem.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju