Dokazano je da boravak u prirodi može smanjiti stres i učiniti nas sretnijima, a baš takav odmor možemo isplanirati u divnom Međimurju, odnosno u kući za odmor Sukha. Ova divna kuća može vam poslužiti i kao inspiracija za uređenje interijera, posebno ako volite tamno drvo.

Galerija

Kuća Sukha smjestila se u malom brežuljkastom naselju Grabrovnik kod Štrigove, a udaljena je samo sat vremena vožnje od Zagreba.

Vlasnici kuće Saša Vugrinec iz Čakovca i Harun Kayacan iz Istambula, došli su na ideju da bi mogli urediti praznu Sašinu kuću i baciti se u ugostiteljske vode, a Saša nam govori da su cijelu priču pokrenuli na daljinu, dok su još živjeli u Istambulu.

Kuća za odmor Sukha u Međimurju Foto: Privatna arhiva

Pružaju čak i uslugu psihoterapije

U 105 kvadratnih metara uredili su prostrani dnevni boravak, dvije spavaće sobe, kuhinju, kupaonicu i hrpu vanjskog sadržaja s kojim su gosti i više nego oduševljeni. Tu je i oprema za vježbanje, a i usluga psihoterapije koju provodi klinički psiholog Harun Kayacan, ali samo na engleskom i turskom jeziku, što, napominju, uopće ne smeta njihovim gostima. 

Osim psihoterapije, gostima nudimo i opciju masaže u kući u suradnji s lokalnim wellness centrom. Tu je i mini vrt koji je na raspolaganju gostima u kojem se nalazi pretežito začinsko bilje i sezonsko povrće, kaže Saša te ističe da će u kući posebno uživati svi ono koji vode brigu o prirodi.  

Kuća za odmor Sukha u Međimurju Foto: Privatna arhiva

U kući se koriste staklene posude za šampon, izbjegava se plastična ambalaža. Svim gostima na raspolaganju su i eko-friendly pamučne i jutene vreće za dućan požele li izbjeći kupovinu plastičnih. Bio otpad se kompostira, a gostima su na raspolaganju i sezonsko voće i povrće koje raste u dvorištu, govori.

Najdraži kutak u kući je prostrana terasa s pogledom

Pogled seže sve do Mađerkinog brega, a zalasci sunca su posebno spektakularni.

Kuća za odmor Sukha u Međimurju Foto: Privatna arhiva

Što se tiče interijera nisu slijedili točno određen stil, ali u kući možemo vidjeti elemente industrijskog stila odlično kombinirane s tamnim drvetom. U dnevnom se boravku nalazi mnogima omiljeni detalj u kući – udobna ljuljačka postavljena na drvenoj gredi u kojoj možete napravit najljepše fotografije za društvene mreže.

Kuća za odmor Sukha u Međimurju Foto: Privatna arhiva

Upečatljiv je detalj i ručno rađeni tepih iz Turske, a vlasnici su u kući postavili i više od stotinu knjiga koje su na raspolaganju posjetiteljima.

Da smo išli za klasičnim uređenjem vjerojatno bi kod čišćenja uštedjeli nekoliko sati, ali eto. Tu smo, simpatično je zaključio Saša, vlasnik kuće Sukha.

Slika govori više od tisuću riječi pa zavirite u galeriju na početku teksta i pogledajte kako izgleda ova bajkovita kuća. 

Kuća za odmor Sukha u Međimurju Foto: Privatna arhiva

Zavirite i u kuću za odmor u Petrinji. 

Kuća u Donjoj Stubici u kojoj bi se ljubitelji orhideja osjećali kao u rajskom vrtu

S najljepšom okućnicom u Čabru: Uđite u kuću bake Mici koja izgleda kao iz slikovnice