Pri ruci nemate kestene, a jede vam se fini pire? Uz to vam se ne da kuhati i ljuštiti ove jesenske delikatese? Ovo je pravi recept za vas. Uz slijeđenje naših savjeta omiljeni jesenski desert možete napraviti i od krumpira, oraha i još nekoliko sastojaka iz smočnice


Sastojci:

½ kg krumpira
125 grama margarina
100 grama šećera u prahu
1 vanilin šećer
150 grama mljevenih oraha
1-2 žlice ruma
50 grama čokolade za kuhanje
vrhnje za šlag (po želji za ukrašavanje)

Priprema:

1. Skuhajte krumpir u kori, očistite ga i napravite od njega gladak pire. Pažljivo miješajte gnječalicom za krumpir ili kućanskim mikserom da ne dobijete ljepilo od krumpira ili kašicu za bebe.

>> Kremasti pire: 5 kuharskih tajni za omiljeni prilog od krumpira

2. U smjesu umiješajte mljevene orahe, šećer u prahu, vanilin šećer, rum i margarin. Najbolje bi bilo da margarin bude mekan (sa sobne temperature) kako biste ga lakše umiješali u toplu smjesu od krumpira.

3. Pireu dodajte rastopljenu čokoladu za kuhanje. Pazite da čokolada nije prevruća, kako ne bi 'razvodnila' pire.

4. Smjesu stavite u hladnjak na nekoliko sati da se stisne.

5. Pire poslužite sa tučenim vrhnjem za šlag i komadićima čokolade. Dobar tek!

SAVJET PLUS:

Ovaj recept možete iskoristiti i za izradu lažnih kestenovih kocki. Udvostručite sastojke, podijelite smjesu na dva dijela: u jednu stavite rastopljenu čokoladu (drugu ostavite bez) pa složite obje smjese u kalup za torte s pomičnim stranicama jednu preko druge. Preko ohlađene smjese stavite vrhnje za šlag i čokoladu.