Filmski festival u Cannesu jučer je službeno otvoren. Uoči ceremonije otvaranja 77. izdanja najprestižnijeg filmskog festivala na svijetu, članovi žirija pozirali su okupljenim fotografima.

Galerija

Predsjednica žirija je američka redateljica, scenaristica i glumica Greta Gerwig koja je na fotografiranje došla u kombinaciji s potpisom modne kuće Maison Margiela.

Greta Gerwig u Cannesu, od glave do pete u komadima modne kuće Maison Margiela Foto: Afp

Odjenula je prugastu haljinu iz njihove "haute couture" kolekcije za proljeće/ljeto 2024. godine koju potpisuje kreativni direktor John Galliano.

Maison Margiela, haute couture, proljeće/ljeto 2024. Foto: Profimedia

Puno više zanimanja od haljine izazvale su njezine cipele. Poznavatelji ove modne kuće i kultnih cipela odmah su prepoznali Margielin model Tabi, ali u varijanti s potplatom u crvenoj boji koji na prvi pogled otkriva da ovaj model nastao u suradnji s Christianom Louboutinom.

Louboutin je napravio obuću za Margielinu takozvanu zanatsku kolekciju predstavljenu u siječnju 2024. na spektakularnoj reviji.

Greta Gerwig u salonkama Tabi koje potpisuju Maison Margiela i Christian Louboutin Foto: Profimedia

"John i ja upoznali smo se prije otprilike 40 godina, kad sam se prvi put preselio u Pariz. Raditi s nekim koga voliš i poštuješ bio je divan dio suradnje. Maison Margiela ima tako precizne i jake kodove na koje se možeš referirati", rekao je Louboutin.

Cipela Tabi, inspirirana istoimenim japanskim čarapama iz 15. stoljeća, djelo je Martina Margiele. Cijenjeni belgijski dizajner krajem 80-ih otišao je iz modne kuće Jean Paul Gaultier kako bi osnovao svoj brend i već je u prvoj kolekciji 1989. predstavio Tabi cipelu s procijepom koja će postati zaštitni znak njegove modne kuće.

Tabi u street style izdanju s Tjedna mode Foto: Profimedia

Martin je na pistu želio poslati cipele na koje nitko neće ostati ravnodušan i to mu je uspjelo. "Možete zamisliti taj stres kada želite kreirati cipelu koja nikad prije nije viđena. Malo poludite", našalio se jednom prilikom.

Modni genijalac John Galliano postao je kreativni direktor Margiele 2014. godine i nastavio s reinterpretacijom obožavane cipele. Tabi je danas dostupan u gotovo svim varijantama pa tako u ponudi možete pronaći i balerinke s procijepom, salonke, gležnjače, tenisice, čizme…

Tabi balerinke Foto: Maison Margiela

Christian Louboutin dao je svoj doprinos kreativnom redizajnu Tabi modela i dodao im dašak glamurozne estetike svog brenda. Tabi salonke s platformom i vrtoglavom potpeticom koje je Greta Gerwig odabrala za Cannes, istovremeno su i prepoznatljivo Louboutinove i Margieline. Savršen spoj za cipele o kojima se ne prestaje pričati i koje su iz godine u godinu jedan od najpoželjnijih modela na svijetu.

Tabi čizmice u street style izdanju s Tjedna mode Foto: Profimedia

Mlada dama u bajkovitim cipelama s orhidejom koje su probudile zagrebačku špicu

Ljepotica u ljepoticama! O ovim štiklama sa zagrebačke špice sanjaju žene diljem svijeta

Ljepotica iz Zagreba spojila je omiljenu proljetnu haljinu s neočekivanim tenisicama

Zgodna dama iz Zagreba u jednima od najpopularnijih salonki svih vremena