Moda je kružni proces u kojem se trendovi redovito izmjenjuju, a neki od njih i vraćaju na velika vrata. Naravno, postoje i oni koji nikad više ne nađu put do mainstream mode, eventualno kao neki kuriozitet koji potraje maksimalno jednu sezonu.

Galerija

Brojne takve trendove zauvijek smo ostavili u devedesetima, ali tog modnog razdoblja svejedno se uvijek prisjećamo s nostalgijom.

Primjerice, tko bi mogao zaboraviti fazu majica s bretelicama koje su nas opsjedale na svakom koraku ili pak špangica za kosu bez kojih nije mogla proći niti jedna mladenačka frizura?

Grupa Divas Foto: Cropix

Pamtimo i fantastične kombinacije koje bi se bez problema mogle uklopiti u trenutnu modu. Primjerice, Vannin predimenzionirani sako, bijela košulja i marama u spotu za kultnu himnu devedesetih "Tek je 12 sati" iz 1994. godine.

Doris Dragović 1999. na snimanju spota Foto: Tea Cimas/Cropix

Doris je u njemu bila odjevena kao prava rokerica, a rokersku kombinaciju nosila je i na jednoj konferenciji za novinare uoči odlaska na Eurosong u Jeruzalemu.

Doris Dragović 1999. na press konferenciji uoči Eurosonga Foto: D. Tadic/Cropix

Doris Dragović 1999. na Gripama Foto: Saša Burić/Cropix

I šminka 90-ih bila je drugačija, znatno naglašenija. Obožavali smo obrubljivati usne tamnom olovkom (što je i danas trend), a voljeli smo i svijetla sjenila.

Zavirite u galeriju i razgledajte još kombinacija naših zvijezda u 90-ima.

Indira Levak Foto: Cropix

Nekad i sad: Kako danas izgledaju poznate hrvatske misice?

Brineta iz centra Zagreba u hlačama koje su se nosile u 90-ima