Moda je kružni proces u kojem se trendovi redovito izmjenjuju, a neki od njih i vraćaju na velika vrata. Naravno, postoje i oni koji nikad više ne nađu put do mainstream mode, eventualno kao neki kuriozitet koji potraje maksimalno jednu sezonu.

Galerija Doris Dragović 1999. na snimanju spota Doris Dragović 1999. na Gripama Vanna +15 Indira Levak

Brojne takve trendove zauvijek smo ostavili u devedesetima, ali tog modnog razdoblja svejedno se uvijek prisjećamo s nostalgijom.

Primjerice, tko bi mogao zaboraviti fazu majica s bretelicama koje su nas opsjedale na svakom koraku ili pak špangica za kosu bez kojih nije mogla proći niti jedna mladenačka frizura?

Grupa Divas Grupa Divas (Foto: Cropix)

Pamtimo i fantastične kombinacije koje bi se bez problema mogle uklopiti u trenutnu modu. Primjerice, Vannin predimenzionirani sako, bijela košulja i marama u spotu za kultnu himnu devedesetih "Tek je 12 sati" iz 1994. godine.

Sam kraj devedesetih donio nam je i nezaboravnu modnu fazu Doris Dragović. Obožavana Splićanka pobijedila je na Dori u ožujku 1999. s pjesmom "Marija Magdalena", a iste je godine izdala i uspješan album "Krajem vijeka" na kojem se našao i hit "Šakom o stol".

Doris Dragović 1999. na snimanju spota Doris Dragović 1999. na snimanju spota (Foto: Tea Cimas/Cropix)

Doris je u njemu bila odjevena kao prava rokerica, a rokersku kombinaciju nosila je i na jednoj konferenciji za novinare uoči odlaska na Eurosong u Jeruzalemu.

Doris Dragović 1999. na press konferenciji uoči Eurosonga Doris Dragović 1999. na press konferenciji uoči Eurosonga (Foto: D. Tadic/Cropix)

Doris Dragović 1999. na Gripama Doris Dragović 1999. na Gripama (Foto: Saša Burić/Cropix)

I šminka 90-ih bila je drugačija, znatno naglašenija. Obožavali smo obrubljivati usne tamnom olovkom (što je i danas trend), a voljeli smo i svijetla sjenila.

Zavirite u galeriju i razgledajte još kombinacija naših zvijezda u 90-ima.

Indira Levak Indira Levak (Foto: Cropix)

Nekad i sad: Kako danas izgledaju poznate hrvatske misice? Anica Kovač (Martinović), Miss Hrvatske 1995. godine Fani Čapalija, Miss Hrvatske 1993. Fani Čapalija +8 Branka Krstulović 1995. godine

Brineta iz centra Zagreba u hlačama koje su se nosile u 90-ima Vojničke hlače u street style izdanju sa zagrebačke špice Vojničke hlače u street style izdanju sa zagrebačke špice Vojničke hlače u street style izdanju sa zagrebačke špice +5 Lijepa brineta u vojničkim hlačama

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju