Bundeva, tikva, buča… Bez obzira na to kako je zovete, sigurno je da se ovih dana na društvenim mrežama ne možete obraniti od recepata s ovom ukusnom namirnicom koja je upravo u sezoni. A zašto je toliko popularna? Zato što je svestrana te se bez problema može iskoristiti za slana jela i deserte. Oni koji su navikli jesti je, primjerice, samo u juhama, iznenade se kada je prvi put probaju u desertu.
Bundeva im uistinu daje poseban okus, pogotovo kada se spoji s čokoladom. Upravo vam takav recept danas donosimo. Ovi jednostavni muffini s bundevom i čokoladom toliko su jednostavni za pripremu, a oduševljavaju okusom i mirisom.
Nabavite svoju bundevu, prepolovite je, ispecite u pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva sve dok ne omekša, izdubite i zatim napravite pire koji možete koristiti za razne stvari. Jedna od njih neka bude i ovaj recept koji morate isprobati.
Sastojci za muffine s bundevom i čokoladom:
- 300 g pirea od bundeve
- 220 g glatkog brašna
- 100 g čokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade)
- 100 g šećera
- 120 ml ulja
- 60 ml mlijeka
- 2 velika jaja
- 1 mala žlica cimeta
- 1 mala žlica praška za pecivo
- 1 mala žlica sode za kolače
- prstohvat soli
Priprema muffina s bundevom i čokoladom:
U jednu posudu ubacite brašno, prašak za pecivo, sodu, cimet i sol, promiješajte i stavite sa strane.
U drugu posudu prvo ubacite šećer, jaja, ulje i pire od bundeve pa miksajte dok ne povežete sve sastojke. Sada pripremljenu smjesu suhih sastojaka ubacite u mokre i kratko miksajte ili miješajte kuhačom dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu. Ubacite čokoladu i promiješajte.
Pećnicu upalite na 180 Celzijevih stupnjeva. U kalup za muffine stavite košarice i punite ih ravnomjerno dok ne potrošite svu smjesu. Po želji po vrhu možete staviti još malo čokolade. Ubacite kalup u zagrijanu pećnicu i pecite 20-ak minuta.
Dobar tek!