Zagrebački kafić Finjak i ove je godine pripremio prekrasnu božićnu priču. Ove godine ona se odvija na otvorenom u magičnom dvorištu u Vlaškoj 78 gdje caruju orašari. Točnije, orašari su pretvoreni u simpatične stolove koje je osmislio i ručno izradio vlasnik i mladi kipar Denis Svirać.

Galerija

Na Finjakovoj terasi ove godine imat ćete priliku upoznati četiri sasvim nova lika orašara koje su posvećeni ljudima najzaslužnijim da što lakše prebrodimo dane pandemije virusa i potresa. Ekipa iz Finjaka svoja četiri nova stanara su od milja nazvali Dragec, Alemka, Milan i Siniša.

Dragec je vrijedan susjed dimnjačar koji brine da vam je uvijek toplo i da loši dani postanu bolji kad protrljate gumbek. Alemka je brižna doktorica koja brine za sve nas i pazi nosimo li maskice, Milan je tu da drži red u gradu, a dok naš veseli Siniša pazi da se atmosfera previše ne zapali.

Šarmantan zagrebački kafić u kojem se gosti osjećaju kao u božićnoj priči

Eventastic studio je sa svojim Finjakovcima osmislio je nešto sasvim novo za goste – najomiljeniji adventski napitci ove će se godine posluživati u šalicama koje su napravljene od 100 posto recikliranog papira. Krasi ih osmjeh četiri orašara koja će svaki puta nazdraviti s vama.

Osim u kafiću, kuhano vino možete ponijeti i u svoj dom. Vrijedna ekipa osmislila je napitak koji se može kupiti u limitiranoj ediciji te u dekorativnoj boci od 0,5 litara s posebno dizajniranom retro naljepnicom. Dakako, na raspolaganju vam je i prefina vruća čokolada sa šlagom koja će vam pomoći da barem nakratko osjetite bezbrižnost blagdana.

Treba nam blještavila! Božićni izlog Saše Šekoranje ukrašen pticama ima posebno značenje

Držite razmak, nosite maskice , dobro se obucite, ponesite dobro raspoloženje i trk u Vlašku 78 na ovu čarobnu blagdansku destinaciju koju ne želite propustiti posjetiti.

Božićna bajka kafića Finjak - 7 Foto: PR