Zagrebački kafić Finjak i ove je godine pripremio prekrasnu božićnu priču. Ove godine ona se odvija na otvorenom u magičnom dvorištu u Vlaškoj 78 gdje caruju orašari. Točnije, orašari su pretvoreni u simpatične stolove koje je osmislio i ručno izradio vlasnik i mladi kipar Denis Svirać.

Galerija Božićna bajka kafića Finjak - 4 Božićna bajka kafića Finjak - 2 Božićna bajka kafića Finjak - 1 +6 Božićna bajka kafića Finjak - 3

Na Finjakovoj terasi ove godine imat ćete priliku upoznati četiri sasvim nova lika orašara koje su posvećeni ljudima najzaslužnijim da što lakše prebrodimo dane pandemije virusa i potresa. Ekipa iz Finjaka svoja četiri nova stanara su od milja nazvali Dragec, Alemka, Milan i Siniša.

Dragec je vrijedan susjed dimnjačar koji brine da vam je uvijek toplo i da loši dani postanu bolji kad protrljate gumbek. Alemka je brižna doktorica koja brine za sve nas i pazi nosimo li maskice, Milan je tu da drži red u gradu, a dok naš veseli Siniša pazi da se atmosfera previše ne zapali.

Slika nije dostupna Šarmantan zagrebački kafić u kojem se gosti osjećaju kao u božićnoj priči

Eventastic studio je sa svojim Finjakovcima osmislio je nešto sasvim novo za goste – najomiljeniji adventski napitci ove će se godine posluživati u šalicama koje su napravljene od 100 posto recikliranog papira. Krasi ih osmjeh četiri orašara koja će svaki puta nazdraviti s vama.

Osim u kafiću, kuhano vino možete ponijeti i u svoj dom. Vrijedna ekipa osmislila je napitak koji se može kupiti u limitiranoj ediciji te u dekorativnoj boci od 0,5 litara s posebno dizajniranom retro naljepnicom. Dakako, na raspolaganju vam je i prefina vruća čokolada sa šlagom koja će vam pomoći da barem nakratko osjetite bezbrižnost blagdana.

Saša Šekoranja i ove godine uredio je izlog svog cvjetnog atelijera u božićnom duhu - 1 Treba nam blještavila! Božićni izlog Saše Šekoranje ukrašen pticama ima posebno značenje

Držite razmak, nosite maskice , dobro se obucite, ponesite dobro raspoloženje i trk u Vlašku 78 na ovu čarobnu blagdansku destinaciju koju ne želite propustiti posjetiti.

Božićna bajka kafića Finjak - 7 Fino kuhano vino koje možete ponijeti i kući (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju