Ako ste se ikad pitali kakav je osjećaj odsjesti u kultnoj burleksnoj palači Moulin Rouge u Parizu, postoji prilika i za to. Naime, prvi put u povijesti moguće je noćenje u zgradi koja je izgrađena davne 1889. godine, a ove godine slavi 133. rođendan.

Galerija

 

Moulin Rouge je uz Eiffelov toranj jedan od najslavnijih simbola francuske prijestolnice i nezaobilazna stanica za sve posjetitelje Pariza. Moulin Rouge, u srcu Montmartrea, rodno je mjesto poznatog Cancana, energičnog i glamuroznog francuskog plesa koji je simbolizirao francusku Belle Époque ili u prijevodu francusku lijepu eru. 

Moulin Rouge Foto: Airbnb

Upravo je ovih dana kultni crveni mlin u kojem se nalazi kazalište otvorio svoja vrata javnosti. Unutar prostora koji je većini nepoznat, sada putem Airbnb-a imate priliku rezervirati smještaj na originalnoj lokaciji srca burleske te istražiti sve čari kabareta i čarobnu atmosferu Belle Époquea koji datira s kraja 19. stoljeća, a označava najplodnije razdoblje francuske umjetnosti.

Kako bi ponovno stvorio dekorativne i stilske detalje ovog poznatog povijesnog razdoblja, Airbnb je surađivao s poznatim povjesničarom Jean-Claudeom Yonom, stručnjakom za francusku povijest 19. stoljeća. Rezultat je soba koja autentično reproducira kako je unutrašnjost mlina mogla izgledati tih godina.  

Moulin Rouge Foto: Airbnb

Belle Époque bilo je razdoblje ekstremnog cvjetanja francuske umjetnosti i kulture i ništa ne može evocirati te godine bolje od Moulin Rougea. Tajna soba unutar kazališta osmišljena je upravo kao putovanje u prošlost, kako bi gostima pružila priliku da prožive francusku prijestolnicu u tom povijesnom trenutku, kaže Yon.

Sedam zlatnih savjeta za uređenje doma u pariškom stilu

Pariški bombončić od 40 kvadrata u kojem je iskorišten svaki centimetar stana do maksimuma

Šestero je putnika dobilo priliku za jedno noćenje u ovoj cijenjenoj pariškoj ikoni kulture, a osim boravka, gosti će imati i priliku u kultnom kazalištu pogledati poznatu predstavu Moulin Rouge Féerie.

Moulin Rouge Foto: Airbnb