Ako ste se ikad pitali kakav je osjećaj odsjesti u kultnoj burleksnoj palači Moulin Rouge u Parizu, postoji prilika i za to. Naime, prvi put u povijesti moguće je noćenje u zgradi koja je izgrađena davne 1889. godine, a ove godine slavi 133. rođendan.

Galerija Moulin Rouge Moulin Rouge Moulin Rouge +2 Prekrasni detalji u tajnoj sobi unutar Moulin Roguea  

Moulin Rouge je uz Eiffelov toranj jedan od najslavnijih simbola francuske prijestolnice i nezaobilazna stanica za sve posjetitelje Pariza. Moulin Rouge, u srcu Montmartrea, rodno je mjesto poznatog Cancana, energičnog i glamuroznog francuskog plesa koji je simbolizirao francusku Belle Époque ili u prijevodu francusku lijepu eru. 

Moulin Rouge Najpoznatiji crveni mlin na svijetu (Foto: Airbnb)

Upravo je ovih dana kultni crveni mlin u kojem se nalazi kazalište otvorio svoja vrata javnosti. Unutar prostora koji je većini nepoznat, sada putem Airbnb-a imate priliku rezervirati smještaj na originalnoj lokaciji srca burleske te istražiti sve čari kabareta i čarobnu atmosferu Belle Époquea koji datira s kraja 19. stoljeća, a označava najplodnije razdoblje francuske umjetnosti.

Kako bi ponovno stvorio dekorativne i stilske detalje ovog poznatog povijesnog razdoblja, Airbnb je surađivao s poznatim povjesničarom Jean-Claudeom Yonom, stručnjakom za francusku povijest 19. stoljeća. Rezultat je soba koja autentično reproducira kako je unutrašnjost mlina mogla izgledati tih godina.  

Moulin Rouge Soba kao iz snova unutar burleskne palače (Foto: Airbnb)

Belle Époque bilo je razdoblje ekstremnog cvjetanja francuske umjetnosti i kulture i ništa ne može evocirati te godine bolje od Moulin Rougea. Tajna soba unutar kazališta osmišljena je upravo kao putovanje u prošlost, kako bi gostima pružila priliku da prožive francusku prijestolnicu u tom povijesnom trenutku, kaže Yon.

Slika nije dostupna Sedam zlatnih savjeta za uređenje doma u pariškom stilu

Stan u Parizu od 40 kvadrata s Boooking.com-a - 2 Pariški bombončić od 40 kvadrata u kojem je iskorišten svaki centimetar stana do maksimuma

Šestero je putnika dobilo priliku za jedno noćenje u ovoj cijenjenoj pariškoj ikoni kulture, a osim boravka, gosti će imati i priliku u kultnom kazalištu pogledati poznatu predstavu Moulin Rouge Féerie.

Moulin Rouge Prekrasni detalji u tajnoj sobi unutar Moulin Roguea (Foto: Airbnb)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju