Piletina je izvrstan izvor bjelančevina – u 100 grama ovoga mesa nalazi se oko 27 grama proteina – koji su važni za građenje mišića i normalan rad cjelokupnog organizma.
Ako piletinu stalno pripremate na isti način i pomalo ste se zasitili njezinog okusa isprobajte ovaj recept. Pileće rolice punjene mozzarellom lako se pripremaju kod kuće, a najbolje je kad se posluže s kuhanom rižom, krumpirom ili kriškom kruha.
Za cijeli recept – od pripreme do termičke obrade i posluživanja na stol – trebat će vam oko 45 minuta. S dolje navedenim sastojcima možete napraviti četiri porcije mesa s oko 370 kalorija po porciji.
Sastojci za pileće rolice punjene mozzarellom:
- 2 komada pilećih prsa (oko 600 g)
- 150 ml bijelog vina
- 100 g mozzarelle
- 40 g maslaca
- 4 kriške šunke
- 2 mlada luka
- svježi origano
- sol i papar po želji
- biljno ulje
Priprema pilećih rolica punjenih mozzarellom:
- Očistite i prerežite pileća prsa po dužini kako biste dobili 4 jednaka dijela. Istucite piletinu batom za meso, začinite solju i paprom.
- Svaki komad piletine prekrijte jednom kriškom šunke s oko 25 grama mozzarelle, s nešto nasjeckanog zelenog dijela mladog luka i svježim origanom.
- Zarolajte piletinu u rolice i fiksirajte zamotuljke čačkalicom.
- Zagrijte u tavi biljno ulje te na njemu kratko zapecite rolice sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
- Premjestite rolice u lim za pečenje te ih termički obradite do kraja u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva.
- Na tavi na kojoj ste pekli meso prepirjajte bijeli ostatak mladog luka.s maslacem. Podlijte ga bijelim vinom i kratko kuhajte dok se sve zajedno ne zgusne i ne dobijete umak. Začinite umak solju i paprom te svježe nasjeckanim origanom.
- Umak prelijte preko pečenih pilećih rolica te poslužite s kuhanom rižom. Dobar tek!
Inspirirajte se i ostalim recepetima s piletinom: