Među vjesnicima jeseni bundeva je definitivno jedna od namirnica koju najviše volimo. Kremaste juhe, bučnice, pite, kolači, fritule i rižota samo su neki od načina na koje možemo pripremiti ovu zdravu namirnicu.
Ako su vam dosadili klasični recepti s bundevom, isprobajte naše slane muffine koje ćete napraviti zaista brzo. Odlični su topli i hladni, a vrlo su praktični za ponijeti na posao ili kao zdravi obrok koji klinci mogu ponijeti u školu.
Za ovaj ukusni recept trebate napraviti pire od bundeve i spojiti ga s nekoliko sastojaka koje svi imamo u smočnici. Odvojite tekuće i suhe sastojke, spojite ih u glatku smjesu, ubacite u pećnicu i uživajte u okusima i mirisima jeseni.
Muffini s bundevom – sastojci:
Za pire od bundeve:
- 200 g bundeve
- 50 g maslaca
- 50 ml mlijeka
- Sol, papar, prstohvat kurkume
Za muffine:
- Pire od bundeve
- 200 g glatkog brašna
- 2 jaja
- Prašak za pecivo
- 100 ml grčkog jogurta
- 150 g feta sira
- Šaka sjemenki buče
- Sol, papar
Muffini s bundevom – priprema:
- Pripremite pire od bundeve. Bundevu nasjeckajte na kockice i prelijte vodom. Kuhajte je 20 minuta na laganoj vatri. Procijedite je, dodajte mlijeko i maslac, začinite i pretvorite u pire pomoću štapnog miksera.
- U jednoj zdjeli pomiješajte jaja, pire od bundeve, grčki jogurt i feta sir, a u drugoj brašno i prašak za pecivo. Mokre i suhe sastojke sjedinite kuhačom u glatku smjesu.
- Smjesu stavite u kalup za muffine, a na vrh svakog muffina stavite nekoliko sjemenki buče.
- Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite 30 minuta.
U nastavku potražite još ukusnih jesenskih recepata:
Dobar tek!