Kolač od bundeve s kremom od sira
Kolač od bundeve s kremom od sira (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Kakvo bogatstvo aroma: Recept za kolač od bundeve s kremom od sira i vanilije

15-10-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

BUndeva je odlična za juhe, njoke i mnoga druga jela, ali također je fantastična u kolačima. S obzirom na to da ima više vrsta bundeva, za ovaj današnji recept preporučamo takozvanu butternut vrstu zbog predivne arome i slatkoće.

 

Sastojci za kolač od bundeve:

  • 30 dag pirea od pečene bundeve
  • 30 dag oštrog brašna
  • 3 velika jaja
  • 15 dag šećera
  • 10 dag maslaca
  • 1 prašak za pecivo

Krema za kolač:

  • 40 dag krem sira
  • 10 dag šećera u prahu
  • mahuna vanilije (ili par kapi arome vanilije)

Priprema kolača od bundeve:

  1. Okrugli kalup premažite maslacem i posipajte brašnom. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom. Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa žutanjke dodajte u maslac i promiksajte dobro dok se sastojci ne spoje. Dodajte pire od bundeve i promiješajte.
  2. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i istucite snijeg od bjelanjaka. Naizmjenično dodavajte u smjesu s bundevom dok ne potrošite sve sastojke. Miješajte ručno i lagano. Ulijte smjesu u kalup i pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva. Kolač je gotov kada se odvoji od kalupa i kada njegova površina bude čvrsta. Za svaki slučaj provjerite kolač čačkalicom prije nego ga izvadite iz pećnice. Ostavite ga da se ohladi do kraja.
  3. Pripremite kremu. Razrežite mahunu vanilije i nožem iz njezine unutrašnjosti sastružite sjemenke koje ćete potom dodati u sir. Ubacite u posudu i šećer u prahu te miksajte dok sastojke ne povežete u glatku kremu. Kada je kolač hladan, prerežite ga na tri kore.
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Trećinu kreme stavite na donju koru i razmažite, poklopite drugom korom na koju ćete staviti drugu trećinu kreme i zatim na vrh stavite treću koru i ostatak kreme razmažite po cijelom kolaču.

Ako tražite još ideja za kremaste kolače, tradicionalne slastice, pite ili savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 slatkih recepata na jednom mjestu.

Inspirirajte se ostalim jesenskim receptima: 

Cheesecake s bundevom Cheesecake s bundevom: Recept za jesensko kremasto savršenstvo Muffini s bundevom i fetom Recept za brzinske muffine s fetom i bundevom koji nestaju brže od bučnice Buhtle s jabukama s bloga like chocolate Kakva kombinacija! Recept za buhtle s jabukama koje se prave lako, a tako su mekane Uvrnuta čokoladna pita Uvrnuta čokoladna pita: Recept za prefini kolač koji se jede i topao i hladan

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još