Iako ga danas možemo pronaći u trgovinama, okus domaćeg kiselog mlijeka vraća nas u djetinjstvo. Proces je jednostavan i zahtijeva minimalno vremena, a rezultat je domaći proizvod kojemu kupovne varijante nisu ni do koljena.

Osim što je ukusno, kiselo mlijeko je bogato visokokvalitetnim proteinima i probioticima koji pozitivno djeluju na probavni sustav i reguliraju balans bakterija i mikroflore crijeva, stoga provjerite recept u nastavku i pripremite kiselo mlijeko kakvo su radile naše bake.

Savjet: Bake su znale u domaće mlijeko staviti i koricu kruha radi gustoće. Koricu bi izvadile kada bi se mlijeko ukiselilo, odnosno prije nego što bi ga prebacile u hladnjak. Ako nemate mlijeko s puno masnoće, možete ubaciti i koricu kruha. 

Kiselo mlijeko Foto: Shutterstock

Provjerite i naš recept za domaći mascarpone, a u nastavku možete pronaći još domaćih varijanti raznih namirnica s kojima štedite i jedete zdravije i još ukusnije.

Recept za domaće tortilje idealne čak i ako postite Imamo recept za domaće piškote sto puta bolje od kupovnih Donosimo recept za najhrskaviji i najmekši kruh iz zdjele, vrijedi ga spremiti Ovo je najbolji recept za domaću karamelu, gotova je za 10 minuta

Dobar tek!