U trgovinama baš i nisu jeftine, stoga ih možete probati napraviti i sami kod kuće. Osim toga, idealne su za korizmeno vrijeme ako postite, stoga vrijedi zasukati rukave i baciti se na posao.
Priprema je doista brza i jednostavna, a u nastavku možete pronaći recept koji će vam to i dokazati.
Domaće tortilje - sastojci:
- 300 g glatkog brašna
- pola žličice soli
- pola žličice šećera
- 5 žlica ulja (može i maslinovo)
- 200 ml vrele vode
Domaće tortilje - priprema:
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto. Neka tijesto odmori 15 minuta.
- Tijesto podijelite na šest jednakih dijelova (ili više ako želite male tortilje).
- Svaki dio oblikujte u lopticu pa lopticu tanko razvaljajte.
- Peći ih u tavi bez ulja na srednjoj vatri.
- Gotove tortilje složiti jednu na drugu pa umotati u krpu kako bi omekšale.
- Puniti po želji.
Recept za domaće tortilje s nama je podijelila Renata Rakočević iz Budve, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu detaljzivota te u nastavku.
Tortilja može biti i posno jelo za korizmu ako je punite povrćem ili ribom, primjerice – tunjevinom.
Provjerite i kompletni jelovnik za post i nemrs.
Dobar tek!