Izlivača s tikvicama i sirom - sastojci: 

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jaja
  • 15 dag naribane gaude
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 10 dag oštrog brašna
  • 3 jušne žlice kukuruznog brašna
  • sol i papar
  • malo masnoće i oštrog brašna za kalup

Izlivača s tikvicama Foto: Shutterstock

Izlivača s tikvicama i sirom - priprema:

  1. Tikvice operite, ogulite i naribajte. Ako imate domaće nešpricane tikvice, koru ne morate guliti. Kada ste ih naribali, malo ih posolite i ostavite da puste vodu. Zatim ih ocijedite. Umiješajte u njih jaja, zatim kiselo vrhnje i sir te naposljetku dodajte brašno. Posolite i poparite po svojem ukusu.
  2. Kalup za pečenje premažite masnoćom i posipajte brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu u kalup i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini pećnice, sve dok površina ne poprimi zlatnožutu boju i izlivača se odvoji od kalupa.

Izlivača s tikvicama Foto: Shutterstock

Volite tikvice? Za vas smo pripremili bogati popis recepata s tikvicama, a ako ste ih kupili previše, ovo su savjeti kako da ih skladištite da što duže traju

Ručak za 30-ak kuna: Recept za slasne rolane tikvice koje planu u trenu

Da im je barem stalno sezona: Napunite tikvice mesom i sirom i razveselite obitelj

Brze tortilje s tikvicama i sirom koje se mogu jesti za doručak, ručak i večeru

Dobar tek!