Izlivača s tikvicama i sirom - sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 jaja
- 15 dag naribane gaude
- 200 ml kiselog vrhnja
- 10 dag oštrog brašna
- 3 jušne žlice kukuruznog brašna
- sol i papar
- malo masnoće i oštrog brašna za kalup
Izlivača s tikvicama i sirom - priprema:
- Tikvice operite, ogulite i naribajte. Ako imate domaće nešpricane tikvice, koru ne morate guliti. Kada ste ih naribali, malo ih posolite i ostavite da puste vodu. Zatim ih ocijedite. Umiješajte u njih jaja, zatim kiselo vrhnje i sir te naposljetku dodajte brašno. Posolite i poparite po svojem ukusu.
- Kalup za pečenje premažite masnoćom i posipajte brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu u kalup i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini pećnice, sve dok površina ne poprimi zlatnožutu boju i izlivača se odvoji od kalupa.
Volite tikvice? Za vas smo pripremili bogati popis recepata s tikvicama, a ako ste ih kupili previše, ovo su savjeti kako da ih skladištite da što duže traju.
Dobar tek!