Ako volite piletinu, ovaj recept morate isprobati barem jednom u životu. Nema hrskavije i sočnije piletine od – korejske pržene piletine. Tajna pripreme je u namakanju u mlijeku, zbog kojeg piletina postaje još sočnija, korištenju škroba i tehnici duplog prženja. Rezultat je mekana i sočna piletina u neodoljivom hrskavom omotaču. Može se jesti bez ikakvog dodatka, ali još je ukusnija u kombinaciji s neodoljivim ljutkasto-slatkim umakom.

 

Sastojci za hrskavu piletinu:

  • 500 g pilećih prsa
  • 125 ml mlijeka
  • 60 g krumpirova ili kukuruznog škroba
  • 1 čajna žlica soli
  • malo papra
  • 1 l ulja za prženje

Sastojci za umak:

  • 2 velike žlica sojina umaka
  • 2 žlice kečapa ili pasirane rajčice
  • 3 velike žlice meda ili javorova sirupa
  • 1 velika žlica paste od čilija gochujang
  • 3 velike žlice rižina vina
  • 2 male žlice sezamova ulja
  • 1 mala žlica protisnutog češnjaka

Priprema hrskave piletine:

  1. Meso narežite na manje komade, stavite u posudu, prelijte mlijekom, malo promiješajte i stavite u hladnjak na 30 minuta. Zatim meso dobro procijedite, posolite, popaprite i potom ubacite u posudu sa škrobnim brašnom. Dobro promiješajte meso kako bi u potpunosti bilo prekriveno škrobom.
  2. U dublju posudu ulijte ulje i dobro ga zagrijte na srednje jakoj vatri. Ostavite jedan mali komadić piletine kojim ćete provjeriti je li ulje spremno za prženje. Sa strane pripremite tanjur ili protvan obložen kuhinjskim ubrusom.
  3. Kada ubacite piletinu u ulje, ono mora lagano proključati i cvrčati, a moraju se formirati i veći mjehurići na površini. Ako imate kuhinjski termometar, zagrijavajte ulje do 165 Celzijevih stupnjeva jer je upravo to idealna temperatura za ovaj recept. Nemojte staviti previše piletine odjednom kako bi se svi komadi mogli ravnomjerno pržiti i kako ne biste previše smanjili temperaturu ulja. Bolje je pržiti je u dvije ture.
  4. Piletinu pržite sve dok ne poprimi lijepu zlatnožutu boju sa svih strana, otprilike pet do sedam minuta. Zatim je stavite na papirnate ubruse i pustite da se cijedi nekoliko minuta. Primijetit ćete odmah da je već hrskava, ali drugo prženje dodatno će pojačati hrskavost. Sada opet zagrijte ulje, ubacite unutra piletinu i pržite još 2-3 minute uz miješanje. Izvadite iz ulja i ocijedite na papirnatim ubrusima.
  5. Sada pripremite umak. Zagrijte sezamovo ulje i na njemu kratko popržite češnjak. Dovoljno je 30-ak sekundi kako češnjak ne bi pregorio. Dodajte sve ostale sastojke za umak i kuhajte na srednje jakoj vatri otprilike 3-4 minute, dok se umak ne zgusne. Ubacite unutra piletinu, promiješajte i poslužite. Po želji preko piletine možete posipati malo sezama i(li) nasjeckanog mladog luka.

Ne može sočnije od ovog! Recept za prefina pileća prsa punjena sirom

Brzi ručak: Recept za fino varivo koje puca od proteina

Jeli bismo ih svaki dan: Najlakši recept za kremaste njoke s piletinom

Dobar tek!