Šlag, krema od pudinga, kiselkasto voće i hrskavi keks – imali li bolje ljetne slastice? Ponekad su stari recepti naših baka najbolji izbor, a spomenuta kombinacija već nas na prvi zalogaj vraća u djetinjstvo.
U nastavku vam donosimo recept za savršeni ljetni kolač koji će iskusne domaćice napraviti zatvorenih očiju, a odlično će ispasti i svima onima koji baš i nemaju iskustva u kuhinji, jer ovdje nema previše komplikacije.
Marijanin kolač s keksom – sastojci:
- 300 g keksa ( turskog ili petit)
- 750 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 5 žlica šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 2 vrećice kreme za šlag + mlijeko prema uputama na vrećici
- 400 g smrznutog voća po želji + dvije žlice šećera (šumsko voće, višnje…)
- 2 žlice gustina
Marijanin kolač s keksom – priprema:
- Skuhati dva pudinga u 750 ml mlijeka i s pet žlica šećera. Pokriti prozirnom folijom i ostavi sa strane da se potpuno ohladi.
- Smrznutom voću dodamo šećer pa stavimo ga vatru. Gustin pomiješamo s malo vode i dodamo otopljenom voću kako bi se zgusnulo.
- Nakon vrenja sklonimo s vatre i razradimo štapnim mikserom. Ako volite grublju teksturu voćnog sloja možete zaobići ovaj korak.
- Maslac dobro umutiti sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Dodati ohlađeni puding pa sve dobro promiješati kako biste dobili glatku kremu.
- Šlag pripremiti prema uputama na vrećici.
- Složiti kolač. Na dno četvrtaste posude staviti kekse, jednu trećinu kreme, jednu trećinu voća pa jednu četvrtinu šlaga.
- Ponavljati postupak do kraja, a na samome kraju završiti sa šlagom.
- Ohladiti preko noći.
Marijanin kolač s keksom
Foto: Instagram@mariannine_carolije
Reecept za ukusni ljetni kolač s nama je podijelila food blogerica Marijana s profila mariannine_ćarolije, a u nastavku možete pronaći još recepata savršenih za ljetne dane.
Dobar tek!