Kuhanjem u jednoj tavi tjestenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve okuse, a iako se radi s parmezanom, neće biti preteška ni premasna.

Doživljaj konzumiranja tog jela bit će još bolji ako ga jedete ravno iz tave u kojoj je pripremljen. Usput ćete imati i manje posuđa koje treba oprati. Vrijeme pripreme najkremastije tjestenine je 10 minuta, dok će samo kuhanje trajati oko 20 minuta.

Tjestenina sa sirom - sastojci:

Za četiri osobe: 

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 4 češnja češnjaka (samljevenog)
  • 5 dl pilećeg temeljca
  • 3 dl mlijeka (ili više po želji)
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 30 dag tjestenine fetuccini ili spaghetti
  • sol i svježe mljeveni papar
  • oko 40 grama parmezana
  • 2 žlice isjeckanog peršina

Tjestenina sa sirom - priprema: 

  1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na vatri srednje jačine. Dodajte češnjak te uz često miješanje ostavite na vatri jednu do dvije minute dok ne pusti miris.
  2. Umiješajte pileći temeljac, mlijeko, maslac i tjesteninu te začinite solju i paprom.
  3. Kada zavri, smanjite vatru tako da lagano krčka, uz povremeno miješanje, dok tjestenina ne bude kuhana, oko 10 minuta. Umiješajte parmezan. Ako je umak previše gust, dodajte mlijeka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću. Tjesteninu po želji ukrasite peršinom te poslužite toplu.

Savjet:

Još recepata za ukusne i brzu tjesteninu pročitajte u nastavku: 

Ne može brže i jednostavnije: Recept za tjesteninu s tunom savršenu za vruće dane

Ma što će nam meso? Ova zapečena tjestenina s puno sira popravlja raspoloženje

Recept za kremastu tjesteninu s rajčicama, pripremi se prije nego se zagrije kuhinja

Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina

Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom

Dobar tek!