Pronašli smo najlakši recept za najkremastiju tjesteninu, za čiju je pripremu potrebna samo jedna posuda. Čak se i tjestenina kuha u tavi, zajedno s umakom od parmezana, mlijeka i češnjaka.

Kuhanjem u jednoj tavi tjestenina će biti još sočnija i kremastija jer će upiti sve okuse, a iako se radi s parmezanom, neće biti preteška ni premasna.

Doživljaj konzumiranja tog jela bit će još bolji ako ga jedete ravno iz tave u kojoj je pripremljen. Usput ćete imati i manje posuđa koje treba oprati. Vrijeme pripreme najkremastije tjestenine je 10 minuta, dok će samo kuhanje trajati oko 20 minuta.

Pronašli smo najlakši recept za najkremastiju tjesteninu za čiju pripremu treba samo jedna posuda

Sastojci za četiri porcije:
- 1 žlica maslinova ulja
- 4 češnja češnjaka (samljevenog)
- 5 dl pilećeg temeljca
- 3 dl mlijeka (ili više po želji)
- 2 žlice neslanog maslaca
- 30 dag tjestenine fetuccini ili spaghetti
- sol i svježe mljeveni papar
- oko 40 grama parmezana
- 2 žlice isjeckanog peršina

Tjestenina s piletinom iz jednog lonca Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom koja se priprema u jednom loncu

Jelo s tikvicama, sirom i povrćem "Tjestenina" s kojom se mršavi: Fini ručak za manje od 25 kuna

Postupak:
1. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na vatri srednje jačine. Dodajte češnjak te uz često miješanje ostavite na vatri jednu do dvije minute dok ne pusti miris.

2. Umiješajte pileći temeljac, mlijeko, maslac i tjesteninu te začinite solju i paprom.

3. Kada zavri, smanjite vatru tako da lagano krčka, uz povremeno miješanje, dok tjestenina ne bude kuhana, oko 10 minuta. Umiješajte parmezan. Ako je umak previše gust, dodajte mlijeka onoliko koliko je potrebno da dobijete željenu gustoću. Tjesteninu po želji ukrasite peršinom te poslužite toplu.

Juha od buče Recept za juhu od buče koja uz tri dodatka može zamijeniti i ručak

SAVJET: U gotovo jelo možete dodati 2-3 žlice pesto umaka. Pročitajte i zašto ne bacati vodu u kojoj se kuhala tjestenina.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju