Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije okusa, a punjene lepinje stara su i provjerena delicija koju bismo mogli jesti iznova i iznova.

Jedan takav recept donosimo u nastavku, a njegova je glavna kvaliteta to ga može napraviti svatko, a okus je kao da je pravio chef ili pak iskusna domaćica. Uz sve to, ove lepinje ne morate pržiti u dubokom ulju, pa bismo mogli reći da se radi o nešto zdravijoj varijanti.

Punjene lepinje iz tave – sastojci:

Za tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • žličica soli
  • pola žličice praška za pecivo
  • 1 jaje
  • topla voda

Za punjenje:

  • šunka
  • sir

Dodatno:

maslinovo ulje i začinsko bilje za premaz

Punjene lepinje iz tave – priprema:

  1. Zamijesiti glatko tijesto od svih navedenih sastojaka.
  2. Trgati male kuglice pa svaku razvući u ruci i napuniti pa ponovno oblikovati u kuglicu.
  3. Na podlogu staviti malo brašna pa razvaljati kuglicu u krug.
  4. Staviti na suhu tavu i peći sa svake strane dvije do tri minute.
  5. Premazati maslinovim uljem koje, po želji, možete začiniti biljem.
  6. Poslužiti odmah.

Punjene lepinje Petre Sabljić Foto: Instagram@mama.kuharica

Savjet: Lepinje možete puniti bilo kojim drugim nadjevom, a kombinacija svježeg sira i pršuta naša je preporuka. 

Recept za najbrže lepinje s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih i jednostavnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu mama.kuharica te u nastavku. 

Bez previše komplikacije: Recept za brzinske lepinje punjene šunkom i sirom Recept za najbržu verziju bučnice s gotovim korama Trgana pita sa sirom: U pet minuta pripremite ručak koji obara s nogu Grickalica bez konkurencije: Isprobajte recept za uštipke s tikvicama Isprobajte recept za prženice od ludog tijesta od kojeg se mogu raditi razna jela

Dobar tek!