Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije okusa, a punjene lepinje stara su i provjerena delicija koju bismo mogli jesti iznova i iznova.
Jedan takav recept donosimo u nastavku, a njegova je glavna kvaliteta to ga može napraviti svatko, a okus je kao da je pravio chef ili pak iskusna domaćica. Uz sve to, ove lepinje ne morate pržiti u dubokom ulju, pa bismo mogli reći da se radi o nešto zdravijoj varijanti.
Punjene lepinje iz tave – sastojci:
Za tijesto:
- 200 g glatkog brašna
- žličica soli
- pola žličice praška za pecivo
- 1 jaje
- topla voda
Za punjenje:
- šunka
- sir
Dodatno:
maslinovo ulje i začinsko bilje za premaz
Punjene lepinje iz tave – priprema:
- Zamijesiti glatko tijesto od svih navedenih sastojaka.
- Trgati male kuglice pa svaku razvući u ruci i napuniti pa ponovno oblikovati u kuglicu.
- Na podlogu staviti malo brašna pa razvaljati kuglicu u krug.
- Staviti na suhu tavu i peći sa svake strane dvije do tri minute.
- Premazati maslinovim uljem koje, po želji, možete začiniti biljem.
- Poslužiti odmah.
Savjet: Lepinje možete puniti bilo kojim drugim nadjevom, a kombinacija svježeg sira i pršuta naša je preporuka.
Recept za najbrže lepinje s nama je podijelila gastro-blogerica Petra Sabljić, a još ukusnih i jednostavnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu mama.kuharica te u nastavku.
Dobar tek!