Trgana pita sa sirom – sastojci:
- Jedno pakiranje kora za pite i savijače
- 500 g svježeg sira
- 200 g kiselog vrhnja
- 50 ml ulja
- 200 ml mineralne vode
- 2 žličice soli
- 4 jaja
Trgana pita sa sirom – priprema:
- Razmutite jaja pjenjačom.
- Dodajte sve ostale sastojke osim kora i dobro ih izmiješajte.
- Iskidajte rukama kore na sitne komadiće pa dodajte u smjesu.
- Izlijte u četvrtasti pleh koji ste prethodno premazali maslacem ili uljem.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata, odnosno dok ne porumeni.
Savjet: U ovako pripremljenu smjesu možete dodati i naribane tikvice za još kompletnije ljetno jelo, a na ovaj način možete pripremiti i pitu zeljanicu, tako da u smjesu od sira dodate svježi ili zamrznuti špinat.
Recept za najbržu pitu sa sirom s nama je podijelila gastroblogerica Helena Pudić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Provjerite i naš recept za skromnu pitu od sira koja je gotova za 10 minuta.
Dobar tek!