Ludo tijesto naziv je za univerzalno tijesto od kojeg se mogu raditi razna jela: kiflice, kruh, pizza, poderane gaće, krafne... Ludo tijesto ne mora se dizati - kad ga zamijesite možete ga odmah valjati i peći.
U hladnjaku može stajati do sedam dana pa ako ste napravili veću količinu tijesta jednostavno uzmite potrebnu količinu za određeno jelo te ostatak vratite u hladnjak.
Food blogerica Marija Milošković tijesto za prženice podijelila je u dva dijela te je od drugog dijela napravila pizzu.
Slasne prženice od ludog tijesta mogu biti izvrsne za doručak (Foto: Instagram@miloskovicmarija)
Prženice od ludog tijesta - sastojci:
Za dodatak tijestu:
- 500 ml toplog mlijeka
- 300 ml jogurta
- kockica kvasca
- malo šećera
- prsohvat soli
- žlica brašna
Za tijesto:
- 1,2 kg brašna
- 3 žličice soli
- 3 žličice šećera
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
Prženice od ludog tijesta – priprema:
- Mlijeko i jogurt ugrijte da bude mlako pa dodajte kvasac, malo šećera, prstohvat soli i žlicu brašna.
- Pričekajte da kvasac počne fermentirati te dodajte u ostatak navedenih sastojaka i umijesite tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna.
- Tijesto stavite u vrećicu pa u hladnjak.
- Uzmite dio tijesta i razvijte koru, sijecite pravokutnike i pržite u ulju.
Još slanih i slatkih recepata pronađite na Instagram profilu miloskovicmarija.
Isprobajte i druge slične recepte:
Dobar tek!