Ljeti biramo jednostavne slastice koje su brzo gotove, a još ako nisu jako kalorične, govorimo o savršenom desert za tople dane koje će nas istovremeno osvježiti i zasladiti.
Recept za jedan takav desert donosimo vam u nastavku, a radi se o niskokaloričnoj i proteinskoj torti od sira s preljevom od borovnica. Ovaj je cheesecake gotov za tren oka, a oduševljava već na prvi zalogaj.
Proteinski cheesecake s borovnicama – sastojci:
- 4 jaja
- 400 g grčkog jogurta
- 150 g kremastog sira
- Po želji 40 g proteina u prahu
- Med po želji
Za preljev:
200 g borovnica
- 1 žlica gustina + malo vode
- Zaslađivač ( eritrit, stevija ili obični šećer u prahu)
Proteinski cheesecake s borovnicama – priprema:
- Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, a kalup promjera 20 centimetara obložiti papirom za pečenje.
- Umutiti jaja pa dodati grčki jogurt, sir i zaslađivač ili med, a po želji i mjericu proteina u prahu.
- Smjesu prebacite u kalup pa pecite oko 50 minuta.
- Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
- Pripremite preljev od borovnica. Borovnice stavite na vatru pa nakon pet minuta dodajte gustin koji ste pomiješali sa malo vode te zaslađivač. Kuhajte dok se ne zgusne.
- Ohlađeni cheesecake prelijte borovnicama.
Recept za proteinski cheesecake s borovnicama pronašli smo na profilu Moje djakonije iz akojega stoji gastro-blogerica Lidija Đurić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako tražite ideje za lagane ljetne kolače, torte od sira, pite i savijače, isnpirirajte se našim popisom od 100 recepata za kolače na jednom mjestu.
Dobar tek!