Ljeti biramo jednostavne slastice koje su brzo gotove, a još ako nisu jako kalorične, govorimo o savršenom desert za tople dane koje će nas istovremeno osvježiti i zasladiti.

Recept za jedan takav desert donosimo vam u nastavku, a radi se o niskokaloričnoj i proteinskoj torti od sira s preljevom od borovnica. Ovaj je cheesecake gotov za tren oka, a oduševljava već na prvi zalogaj.

Proteinski cheesecake s borovnicama – sastojci:

  • 4 jaja
  • 400 g grčkog jogurta
  • 150 g kremastog sira
  • Po želji 40 g proteina u prahu
  • Med po želji

Za preljev:

200 g borovnica

  • 1 žlica gustina + malo vode
  • Zaslađivač ( eritrit, stevija ili obični šećer u prahu)

Proteinski cheesecake s borovnicama – priprema:

  1. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, a kalup promjera 20 centimetara obložiti papirom za pečenje.
  2. Umutiti jaja pa dodati grčki jogurt, sir i zaslađivač ili med, a po želji i mjericu proteina u prahu.
  3. Smjesu prebacite u kalup pa pecite oko 50 minuta.
  4. Ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku.
  5. Pripremite preljev od borovnica. Borovnice stavite na vatru pa nakon pet minuta dodajte gustin koji ste pomiješali sa malo vode te zaslađivač. Kuhajte dok se ne zgusne.
  6. Ohlađeni cheesecake prelijte borovnicama.

Recept za proteinski cheesecake s borovnicama pronašli smo na profilu Moje djakonije iz akojega stoji gastro-blogerica Lidija Đurić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku. 

Ako tražite ideje za lagane ljetne kolače, torte od sira, pite i savijače, isnpirirajte se našim popisom od 100 recepata za kolače na jednom mjestu

Cheesecake s borovnicama: Recept za tortu sa sirom, priprema se lako i brzo Cheesecake s lubenicom mazi nepce i savršeno je ljetno osvježenje Ma ukusnije ne može! Domaći cheescake sladoled koji se i pripremi i pojede začas Cheesecake s jagodama bez pečenja gotov za 10 minuta Brzi cheesecake bez pečenja s laganom i tako osvježavajućom kremom Bez pečenja: Recept za cheesecake s džin-tonikom stvoren... ma za svaku priliku! Za 15 minuta: Čokoladni cheesecake bez pečenja osvaja na prvi zalogaj Još jedna verzija ljetnog cheesecakea, lagana i mirisna

Dobar tek!