Tijekom velikih vrućina žudimo za hladnim i osvježavajućim desertima koje se ne peku i vrlo lako se pripremaju. Cheesecake s borovnicama je takva slastica. Najteži dio recepta je čekanje da se torta stisne.

Sastojci za podlogu:
180 grama čajnih keksića po želji
100 grama maslaca

Za nadjev:
250 grama vrhnja za šlag
200 grama sirnog namaza
100 grama šećera u prahu
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
125 grama borovnica

Priprema:
1. U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.

2. Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.

3. Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.

4. Mikserom istucite vrhnje u šlag.

5. U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.

6. Nježno umijesite šlag u sirni namaz te sve zajedno začinite s ekstraktom vanilije.

7. Prebacite smjesu na podlogu od smrvljenih keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.

8. Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata, ili preko noći. 

9. Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama. Dobar tek!