Cheesecake s borovnicama - sastojci:
Za podlogu:
- 180 grama čajnih keksića po želji
- 100 grama maslaca
Za nadjev:
- 250 grama vrhnja za šlag
- 200 grama sirnog namaza
- 100 grama šećera u prahu
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 125 grama borovnica
Cheesecake s borovnicama - priprema:
- U blenderu ili sjeckalici smrvite čajne keksiće u prah.
- Pomiješajte ih s rastopljenim maslacem dok ne dobijete smjesu nalik na mokar pijesak.
- Dobro utisnite smjesu u kalup za torte. Stavite na hlađenje oko pola sata.
- Mikserom istucite vrhnje u šlag.
- U posebnoj zdjeli izmiksajte sirni namaz sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Lagano umijšajte šlag u sirni namaz te dodajte ekstrakt vanilije.
- Prebacite smjesu na podlogu od keksa i u nju utisnite polovicu borovnica.
- Stavite tortu od sira u hladnjak na barem četiri sata ili preko noći.
- Kriške cheesecakea poslužite s preostalim svježim borovnicama.
Ako tražite ideje za ljetne torte, torte od sira, pite i savijače, inspirirajte se našim popisom od 100 recepata za kolaće na jednom mjestu.
Inspirirajte se i ostalim receptima za cheesecake:
Dobar tek!