Sastojci za sladoled od vanilije:

  • 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 2 male žlice ekstrakta vanilije ili 1 mahuna vanilije
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema sladoleda od vanilije:

  1. Praznu zdjelu u kojoj ćete pohraniti sladoled nakon pripreme preko noći stavite u zamrzivač kako bi se dobro ohladila.
  2. Pomiješajte kondenzirano mlijeko s ekstraktom vanilije, a ako imate mahunu vanilije, prerežite je napola i lagano nožem iz nje izvadite sjemenke koje potom ubacite u kondenzirano mlijeko.
  3. Tucite slatko vrhnje sve dok ne dobijete čvrsti šlag. Zatim lagano u šlag ubacite kondenzirano mlijeko i nježno miješajte dok se sastojci međusobno ne povežu.
  4. Ulijte smjesu u ohlađenu zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na minimalno četiri sata, a po mogućnosti preko noći.

Inspirirajte se i ostalim receptima za domaće sladolede: Je li ovo desert ili koktel? Nema veze kako ćemo ga zvati, bitno da nas osvježi Preporučamo ovaj recept za domaći sladoled od kokosa, savršeno je kremast Sladoled od bazge: Osvježavajući desert za čiju pripremu ne trebate aparat Tako osvježavajuć! Domaći voćni sladoled koji se tako lako priprema

 

Dobar tek!