Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Sladoled od bazge: Osvježavajući desert za čiju pripremu ne trebate aparat

08. kolovoza 2024 Piše Zadovoljna.hr
Sladoled od bazge
Sladoled od bazge (Foto: Getty Images)

Sezona branja bazge u punom je jeku i mnogi su se ovih dana bacili na pripremu sirupa. Ako pak na zalihama imate prošlogodišnji sirup, iskoristite ga za desert koji će ljubiteljima bazge izazvat zazubice. U pitanju je fini sladoled koji možete pripremati i bez aparata za sladoled, a ako ga pak imate možete si dodatno olakšati pripremu.

 

SASTOJCI ZA SLADOLED OD BAZGE:

  • 2 žumanjka
  • 40 g šećera u prahu
  • 200 ml mlijeka
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml sirupa od bazge
  • 2 velike žlice limunova soka

PRIPREMA SLADOLEDA OD BAZGE:

  1. Miksajte žumanjke i šećer dok smjesa iz jarkožute ne postane blijeda. Mlijeko ulijte u zdjelu i zagrijte do vrenja na laganoj vatri. Lagano malo po malo ulijevajte mlijeko u žumanjke konstantno miješajući. Zatim vratite na vatru i kuhajte kremu 10 minuta.
  2. Nakon kuhanja prebacite je u novu posudu i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad je krema ohlađena, mikserom istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag i potom u njega dodajte sirup od bazge pomiješan sa sokom od limuna. Lagao promiješajte dok se sirup i šlag ne sjedine u kompaktnu smjesu koju potom ulijte u ohlađenu kremu od žumanjaka i mlijeka.
  3. Ako imate aparat za pripremu sladoleda, u ovom trenutku ulijte u njega pripremljenu smjesu i dalje postupajte po uputama proizvođača aprata.
  4. Ako nemate aparat za pripremu sladoleda, smjesu prebacite u posudu primjerenu za zamrzavanje te je stavite u zamrzivač na 2 sata. Nakon toga izvadite iz zamrzivača, mikserom razradite smjesu pa je opet vratite u zamrzivač i ponovite isti postupak 2-3 puta u istom vremenskom razmaku. Naposljetku ostavite u zamrzivaču preko noći da se sladoled stisne.

Inspirirajte se ostalim receptima s bazgom:

Sok od bazge s mentom Tri recepta uz koje će domaći sirup od bazge biti još ukusniji Slika nije dostupna Za intenzivniji okus: Recept za sirup od bazge s posebnim dodatkom Bazga džin Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema Kolač s glazurom od bazge Recept za kolač s bazgom: Ukusan desert za čiju vam pripremu treba 10 minuta Cheesecake sa sirupom od bazge Bez pečenja: Recept za cheesecake s dodatkom sirupa od bazge

Dobar tek!

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close