Što kuhate danas? Ako i vama nedostaje ideja za brzi i ukusan ručak – isprobajte ove tople sendviče s tunom i rastopljenim sirom.

U receptu se koristi tuna iz konzerve, pa vam nije potrebno neko veliko znanje u kuhinji da pripremite ovo ukusno jelo.

Dovoljno je smućkati sve sastojke, staviti ih između dvije kriške kruha i zapeći u pećnici. Za pripremu cijelog ručka bit će vam potrebno 15-ak minuta.

Donosimo vam recept za dva topla sendviča. Po potrebi možete smanjiti ili povećati sastojke za sendviče ovisno o tome za koga sve pripremate ručak.

Sastojci za tople sendviče s tunom i rastopljenim sirom:

  • 1 velika konzerva tune (180 g)
  • 75 ml majoneze
  • 4 kriške kruha
  • 4 kriške gaude
  • 2-3 kisela krastavca
  • 1-2 žlice usitnjenog luka
  • 1 žlica limuna
  • 1 čajna žličice nasjeckanog peršina
  • ½ stapke celera
  • sol i papar po želji
  • maslac po želji

Priprema toplih sendviča s tunom i rastopljenim sirom:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Ocijedite tunu od tekućine iz konzerve. Tunu stavite u veću zdjelu.
  3. Tunu pomiješajte s majonezom, limunovim sokom, sitno nasjeckanim peršinom, soli i paprom.
  4. Kisele krastavce, luk i celer narežite na sitne komadiće otprilike iste veličine i pomiješajte s tunom.
  5. Kriške kruha namažite s jedne strane maslacem – onu stranu koja će biti direktno izložena temperaturi okrenite prema van.
  6. Na krišku kruha stavite polovicu dobivene smjese na bazi tune. Preko tune stavite dvije kriške gaude pa poklopite s drugom kriškom kruha. Ponovite postupak i s druge dvije kriške kruha. Trebali biste dobiti dva jednaka sendviča.
  7. Ovako pripremljene sendviče stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 5 do 10 minuta dok se sir ne rastopi, a kruh ne zapeče.
  8. Poslužite tople sa salatom po želji.


Isprobajte i ove recepte za brzi ručak:

Brzi recept za ljetni ručak pun proteina koji se radi od ostataka kuhane riže

Proteinski sendvič bez grama mesa: Brzi ručak koji je savršen za ponijeti na posao

Kad je vani vruće: Brzi recept za fini ručak pun proteina gotov u pet minuta

Dobar tek!