Svi imamo one dane kada nemamo vremena ili volje za kuhanje i sve što želimo jest pripremiti za jelo nešto na brzinu, a da je fino. Krumpir je uvijek dobar izbor, a ova toliko svestrana namirnica idealna je za pripremu baš takvih brzinskih jela koja vole i odrasli i djeca.

Jedan od brojnih načina na koje se krumpir može pripremiti jest zapečeni, i to prethodno izrađen u pire. Ako ste u potpunoj stisci s vremenom, opcija je i instant pire koji će biti jednako ukusan kad se zapeče. Receptu kojeg vam predlažemo dodane su još i kobasice, a priprema je zaista jednostavna i brza.

Sastojci za zapečeni pire s kobasicama:

  • 1 vrećica pirea u prahu (ili klasičan pire krumpir ako imate vremena)
  • 2 žumanjka
  • 375 g oguljene kuhane kobasice narezane na komade
  • naribani sir ili mrvice
  • komadići maslaca
  • 2 rajčice

Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Recept za najkremastiju tjesteninu sa sirom pripremljenu u samo jednoj posudi

Postupak:

  1. Brašno za pire od krumpira umutite prema uputama te ga pomiješajte s dva razmućena žumanjka i narezanom kobasicom.
  2. Tom smjesom napunite podmazanu vatrostalnu posudu i pospite je mrvicama ili ribanim sirom, a na vrh stavite komadiće maslaca.
  3. Jelo pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj temperaturi 20 minuta, zatim ga ukrasite preostalim komadima kobasice i komadićima rajčica te servirajte uz salatu, na primjer od rajčice.

Recept preuzet iz knjige "Nova velika kuharica", autora Rolanda Gööcka.

Dobar tek!