Svi imamo one dane kada nemamo vremena ili volje za kuhanje i sve što želimo jest pripremiti za jelo nešto na brzinu, a da je fino. Krumpir je uvijek dobar izbor, a ova toliko svestrana namirnica idealna je za pripremu baš takvih brzinskih jela koja vole i odrasli i djeca.

Jedan od brojnih načina na koje se krumpir može pripremiti jest zapečeni, i to prethodno izrađen u pire. Ako ste u potpunoj stisci s vremenom, opcija je i instant pire koji će biti jednako ukusan kad se zapeče. Receptu kojeg vam predlažemo dodane su još i kobasice, a priprema je zaista jednostavna i brza.

Sastojci za zapečeni pire s kobasicama:

  • 1 vrećica pirea u prahu (ili klasičan pire krumpir ako imate vremena)
  • 2 žumanjka
  • 375 g oguljene kuhane kobasice narezane na komade
  • naribani sir ili mrvice
  • komadići maslaca
  • 2 rajčice

Tjestenina s kobasicama (ilustrativna fotografija) Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Tjestenina sa sirom Recept za najkremastiju tjesteninu sa sirom pripremljenu u samo jednoj posudi

Postupak:

  1. Brašno za pire od krumpira umutite prema uputama te ga pomiješajte s dva razmućena žumanjka i narezanom kobasicom.
  2. Tom smjesom napunite podmazanu vatrostalnu posudu i pospite je mrvicama ili ribanim sirom, a na vrh stavite komadiće maslaca.
  3. Jelo pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj temperaturi 20 minuta, zatim ga ukrasite preostalim komadima kobasice i komadićima rajčica te servirajte uz salatu, na primjer od rajčice.

Recept preuzet iz knjige "Nova velika kuharica", autora Rolanda Gööcka.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju