Jedan od brojnih načina na koje se krumpir može pripremiti jest zapečeni, i to prethodno izrađen u pire. Ako ste u potpunoj stisci s vremenom, opcija je i instant pire koji će biti jednako ukusan kad se zapeče. Receptu kojeg vam predlažemo dodane su još i kobasice, a priprema je zaista jednostavna i brza.
Sastojci za zapečeni pire s kobasicama:
- 1 vrećica pirea u prahu (ili klasičan pire krumpir ako imate vremena)
- 2 žumanjka
- 375 g oguljene kuhane kobasice narezane na komade
- naribani sir ili mrvice
- komadići maslaca
- 2 rajčice
Postupak:
- Brašno za pire od krumpira umutite prema uputama te ga pomiješajte s dva razmućena žumanjka i narezanom kobasicom.
- Tom smjesom napunite podmazanu vatrostalnu posudu i pospite je mrvicama ili ribanim sirom, a na vrh stavite komadiće maslaca.
- Jelo pecite u zagrijanoj pećnici na srednjoj temperaturi 20 minuta, zatim ga ukrasite preostalim komadima kobasice i komadićima rajčica te servirajte uz salatu, na primjer od rajčice.
Recept preuzet iz knjige "Nova velika kuharica", autora Rolanda Gööcka.
Dobar tek!